Evan Vintilă, noua speranță a sporturilor cu motor din Sibiu

La 9 ani, micuțul sibian Evan Vintilă de la CS Racing Team a câștigat, în weekend, Cupa României la karting.

Evan Vintilă este noua speranță a kartingului sibian. În vârstă de 9 ani, devine încet-încet un obișnuit al podiumurilor la concursurile interne. Cel mai bun rezultat l-a obținut în weekend, la Bacău, unde a câștigat Cupa României la categoria sa de vârstă – Micro Rotax.

Circuitul SPEED PARK din Bacău a găzduit, în weekend, Cupa României la karting, eveniment la care au luat parte cei mai buni piloți din țară. După o serie de rezultate promițătoare în Campionatul Național, unde a înregistrat și o victorie de etapă, sibianul Evan Vintilă, care aleargă pentru CS Sibiu Racing Team, a reușit să câștige trofeul la categoria Micro Rotax. L-a învins „la fotografie“, la o diferență de doar trei sutimi de secundă, pe principalul său adversar, Ciprian Ioniță, de A.C.S. CRG România. Sibianul a câștigat practic cel mai pasionant duel al zilei, rezistând atacurilor susținute de Ioniță, în special pe linia dreaptă.

Podiumul a fost completat de Eric Brezina, de la ACS Praga Racing (sosit la 4,90 secunde diferență de campion). Pe locurile următoare s-au clasat Ștefan Tantar, de la Roadrunner Racing Team și Victor Moșneag, de la ACS Praga Racing.

Micul campion

Evan Vintilă practică sporturile cu motor de puțin timp, însă a reușit să se impună rapid pe circuit în competițiile oficiale. Impresionează deja printr-o excelentă coordonare, reușind „să dea gaz“ exact cât e nevoie pentru o viteză la limita aderenței și să găsească trasa perfectă în viraje, în condiții de stres.

„Am ajuns la karting din curiozitate. Tata mi-a propus să mergem la un prieten care are un circuit în Sibiu. Mi-a plăcut foarte tare de prima dată. Când a zis și ceva de concursuri, m-a cucerit, fiindcă îmi plac mult întrecerile. M-am ales cu un kart, cu echipament, iar când a venit vremea m-au înscris în concursuri. Acum pot spune că atmosfera la curse e faină tare. Iar duminică m-am simțit fericit. Mai ales că am și reușit să câștig“, spune tânărul sibian.

Patru pe podium

Evan Vintilă e doar unul dintre cei patru sibieni care au reușit o clasare pe podium la actuala ediție a Cupei României. La clasa Mini Rotax, trofeul i-a revenit unui tânăr la fel de talentat – Cristian Popa Comăniciu, în vârstă de 10 ani. Foarte buni au fost și Mircea Pătru (12 ani), locul 2 la clasa Mini 60, și Alexandru Woler (12 ani), de asemenea poziția secundă, dar la clasa Junior Rotax.

La Școala Finlandeză

Evan este elev în clasa a doua la Școala Finlandeză și mai are printre pasiuni schiul și muzica. Învață foarte bine și spune că școala e la fel de importantă precum kartingul. „Îmi place și la școală, și la karting. La fel de mult“, a ținut să precizeze Evan.

La Cupa României a reprezentat CS Sibiu Racing Team, un nume cunoscut tuturor pentru organizarea Raliului Sibiului și care participă cu piloți, la cel mai înalt nivel, în competițiile de raliuri, motocross și karting.

Evan Vintilă (nr. 117) și-a ținut adversarii „în retrovizoare“

One Comment

  1. Pingback: Stiri Locale - Evan Vintilă, Noua Speranță A Sporturilor Cu Motor Din Sibiu - Mesagerul De Sibiu » Ziare.News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*