Evaziunea fiscală, în vizorul poliţiştilor

În preambulul Sărbătorilor Pascale, polițiștii sibieni, în colaborare cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu și  cei ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu au demarat acţiuni specifice pentru combaterea evaziunii fiscale şi protejarea sănătăţii alimentare a sibienilor.2_2Obiectivul principal al acțiunilor l-au constituit protejarea populației împotriva actelor ilicite de comert cu produse contrafacute, parfumuri, cereale, panificatie, legume fructe, produse alimentare, carne si produse din carne, peste, alcool, tutun. In perioada 14-22 aprilie au actionat un numar de 857 politisti din toate structurile operative ale IPJ Sibiu. In urma raziilor  si a verificarilor efectuate, au fost aplicate un numar de 71 sanctiuni la Legea 12/1990R, in valoare de 128.900 lei, au fost confiscate 216,5 kg carne si produse din carne in valoare de 4520 lei, faina, produse de panificatie, imbracaminte si alte produse nealimentare in valoare de 5.620 lei, a fost indisponibilizata cantiatea de 35.560 kg carne si produse din carne in valoare totala de 409.192 lei.

În aceasta perioada, au fost constatate 17 infractiuni dintre care 2 infractiuni de evaziune fiscala, 2 infractiuni privind produse contrafacute, 1 infractiune la Legea 31/1990, cu un prejudiciu total in valoare de 2.099.675 lei și 11 infracțiuni de altă natură.

Exemple

1 Cu ocazia verificarilor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au prins in flagrant pe numitul D.M. care oferea spre vanzare produse (camasi, tricouri, pantaloni, sacouri, parfumuri) care purtau semnele si inscriptiile unor marci inregistrate (Burberry, Lacoste, Hugo Boss, Coco Chanel, Dolce Cabana), fiind inregistrat dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazuta si pedepsita de Legea 84/1998, prejudiciul in cauza se ridica la suma de 40500 lei. (fotografii 1 )

  1. Urmare a unor verificari economice efectuate la o societate comerciala din Sibiu, s-a stabilit faptul ca exista o diferenta in ceea ce priveste stocurile faprice si cele scriptice, in cantiate de peste 200 tone carne si produse din carne, in valoare totala de 2.044.415,54 lei , administratorul societatii neputand justifica lipsa din gestiune. In consecinta, s-a inregistrat dosar penal urmand a se efectua cercetări  cu privire la săvârşirea infracţiunii  de  „folosire, cu rea-credinţă, a  bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect „ , fapta prev.si ped. de art.272 alin.1 lit.b din legea 31/1990 republicata , pentru a a se stabili cu certitudine împrejurările în care a fost comisa fapta. (fotografii 2)

Poliţiştii continuă acţiunile de prevenire şi combatere a activităţilor comerciale ilicite pentru ca cetăţenii să se bucure de Sărbători în siguranţă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*