Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Sibiu organizează în data de 14 mai un exerciţiu de alarmare publică.

Exerciţiul are ca temă acţiunile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Sibiu precum şi a celorlalte instituţii de sprijin în cazul producerii unui cutremur, urmat de un incendiu la o instituţie publică.

 

Desfăşurarea exerciţiului

Exerciţiul începe la ora 9.30 când sistemul de înştiinţare – alarmare al municipiului Sibiu (sirenele) vor fi pornite pentru a înştiinţa populaţia cu privire la producerea unui cutremur. Formaţiunile de intervenţie, de sprijin şi colaborare vor fi alarmate în acel moment, iar personalul din instituţiile de învăţământ (şcoli generale şi licee) va fi evacuat din clădiri.

Cu începere de la ora 10, formaţiunile de intervenţie vor executa o acţiune de stingere a incendiului izbucnit la Casa de Cultură a Sindicatelor. Personalul existent în această clădire va fi evacuat şi vor fi căutate şi salvate persoanele prinse sub dărâmături cu ajutorul câinilor antrenaţi special în acest scop. De asemenea, echipa de intervenţie a Serviciului Judeţean de Salvamont va salva persoanele blocate la etajele superioare.

La ora 10.40, pe stadionul de antrenament de lângă stadionul municipal, va fi prezentată o tabără de sinistraţi organizată şi instalată aici de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă. În zona stadionului va fi organizată şi o expoziţie cu materiale şi tehnică de intervenţie şi prim ajutor.

Exerciţiul urmăreşte îmbunătăţirea cooperării între instituţiile abilitate: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală, Poliţia Municipiului Sibiu, Serviciul Judeţean de Salvamont, Centrul Chinologic Sibiu, Crucea Roşie, SC Electrica SA, E-ON GAZ şi SC Apă Canal SA. De asemenea, cu această ocazie, va fi verificată funcţionarea sirenelor de alarmare publică.

Mirela Gligore

Şef Serviciu de Presă şi Comunicare

Primăria Municipiului Sibiu

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*