Experimente artistice pe pielea noastră

Câţiva dintre cei mai cunoscuţi artişti tatuatori din lume vor fi prezenţi la ediţia din acest an a Transilvania Tattoo Expo. Evenimentul se va desfăşura în perioada 21-23 iunie, în Piaţa Unirii, în spaţiul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.
ovidiu popartanIubitorii uneia dintre cele mai vechi arte din lume, tatuajul, sunt invitaţi în acest sfârşit de săptămână în central Sibiului. Aici va avea loc ediţia din acest an a deja celebrei convenţii a artiştilor tatuatori, Transilvania Tattoo Expo. Şi în acest an, organizatorii au încercat să aducă la Sibiu numele mari din domeniul acestei arte.

Stil unic

Astfel, unul dintre artiştii de referinţă ai celei de a cincea ediţii a Transilvania Tattoo Expo este Iker Ruiz aka Don Fat. Originar din Bilbao, Spania, creaţiile lui au decorat sute de colecţionari de tatuaje de pe întregul mapamond în ultimii cinci ani, perioadă pe care artistul a petrecut-o călătorind în jurul lumii, de la o convenţie la alta. Don Fat este exponentul unui stil artistic unic, stil care îmbină elemente şi tehnici folosite în pictură pentru a reda aceleaşi efecte pe pielea umană. Lucrările sale au fost premiate la cele mai reprezentative convenţii din lume, au fost mediatizate de către presa de specialitate şi au devenit un model de urmat pentru mulţi artişti tatuatori din întreaga lume.

Vrei să fii tatuator?

În cadrul convenţiei de tatuaje din acest an, Don Fat va susţine şi un  seminar în cadrul căruia va dezvălui celor interesaţi o parte din secretele tehnicii de tatuat pe care o foloseşte, îi va iniţia în noţiuni de desen şi va pigmenta prezentarea cu o parte din experienţa acumulată în călătoriile sale. Seminarul se numeşte „Less is more“ şi prezintă metode de realizare a unor efecte de tridimensionalitate, tehnici de culoare pe pielea umană prin folosirea unor elemente simple  împrumutate din pictura clasică sau grafică. Accesul la seminar este gratuit, fiind inclus în biletul de intrare care costă 10 lei pe zi sau 20 lei pe weekend. Cel de-al doilea seminar la Transilvania Tattoo Expo va fi susţinut de Ovidiu Popârţan, organizatorul convenţiei de la Sibiu. Seminarul se numeşte „Smart Skin“ şi se adresează tuturor celor îşi doresc un tatuaj, sunt curioşi cum se realizează, sau chiar vor să îmbrăţişeze această artă ca pe o meserie. În cadrul acestui t seminar, care se va desfăşura sub forma unei discuţii deschise, Ovidiu va trasa câteva etaloane tehnice şi igienice după care amatorii de tatuaje judecă dacă cel care urmează să le facă un tatuaj este pregătit sau nu şi va prezenta riscurile pe care le implică practicarea meseriei de tatuator de către persoane necalificate şi în spaţii neamenajate pentru acest scop.

Pentru toate gusturile

Pe lângă cele două seminarii, partea teoretică a convenţiei de anul acesta va fi compusă dintr-o serie de proiecţii de filme documentare, produse de către unii dintre cei mai faimoşi artişti tatuatori din lume, respectiv Mike DeVries, Joshua Cartlon sau Brandon Bond. Iar cele mai bune fotografii realizate la Sibiu Bike Show vor fi expuse în cadrul unei expoziţii ce va fi vernisată la Casa de Cultură.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*