Expoziţia copiilor la sediul APM Sibiu

La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu a fost vernisată, ieri, o expoziţie care cuprinde 150 de tablouri realizate de copiii din judeţ.

Bogdan Trif si copiii expozitie APM SibiuAgenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Sibiu, în parteneriat cu Asociaţia „Cheile Burgului“ Sibiu, a vernisat ieri expoziția de desene „Protejăm astăzi planeta de mâine!“. Expoziția cu caracter permanent cuprinde 150 de tablouri și constă din desene ale copiilor de la diferite instituţii de învăţământ din judeţul Sibiu, care au participat la concursurile tematice organizate de APM. Cele 150 de tablouri sunt expuse pe holurile instituţiei, pe toate etajele şi chiar în birouri. La vernisaj au participat participat nu mai puțin de 70 de copii de la nouă şcoli şi licee din judeţ, dar și Bogdan Trif, directorul executiv al APM Sibiu, colonelul Cosmin Balcu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, comisarul şef Constantin Dragomir, şeful Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Sibiu, precum şi alţi colaboratori ai agenției.

Colinde şi cadouri

Elevii şi profesorii care au luat parte la evenimentul de ieri au fost întâmpinaţi de directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu. „Sunt extrem de bucuros că am reușit să deschidem această expoziție de desene cu tematică de mediu, realizate de către elevii sibieni. E
doar una din strategiile noastre de atragere a tinerilor către acțiuni ecologice. Dorim să implementăm un sistem de conștientizare a generației tinere, pentru ca dragostea de mediu să ducă la protejarea oricăror forme de viață; cred că generația actuală va lăsa planeta pe mâini bune și omenirea va avea un viitor «verde». Pentru o strategie sigură, pe termen lung, este nevoie de educație ecologică, astfel încât cetățeanul să fie conștient că prin protejarea mediului își protejează sănătatea lui și a celor apropiați lui. Este misiunea noastră ca, prin organizarea de acțiuni periodice, să promovăm schimbarea atitudinii faţă de problemele de mediu, iar aceste acțiuni, cu siguranță, se vor bucura de un real succes“, a apreciat Trif. După cuvântul de deschidere, copiii s-au bucurat de un minirecital de colinde oferit de corul Catedralei Mitropolitane Sibiu, apoi au primit cadouri din partea organizatorilor evenimentului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*