Expoziție anuală de păsări de curte și iepuri

Asociația Județeană a Crescătorilor de Păsări și Animale Sibiu, alături de Clubul Crescătorilor de Iepuri Berbec German, organizează în perioada 10 – 12 ianuarie o expoziție de păsări de curte (găini) și iepuri, în clădirea fostei fabrici Mondex, str. Râului, nr. 34.

Partenerii acestui eveniment sunt Direcția Agricolă Județeană Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

La expoziție sunt așteptate în jur de 200 de exemplare, iar organizatorii promit că anul acesta vor ajunge la Sibiu și câteva lebede, de la un crescător din județul Alba.

Deschiderea expoziției va avea loc vineri, 10 ianuarie, la ora 13. Expoziția va putea fi vizitată, în prima zi, până la ora 18, apoi sâmbătă, 11 ianuarie, între 9 și 18, iar duminică, 12 ianuarie, de la 9 la 14, anunță Nicolae Neamțiu, directorul executiv al Direcției Agricole Sibiu.

Cei care doresc să cumpere unul sau mai multe exemplare de rasă o pot face în schimbul a 100 de lei pentru o găină sau 200 – 250 lei pentru un cocoș, în timp ce prețul unui iepure pornește de la 300 de lei.

Intrarea se face pe bază de bilet: 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.

De asemenea, vizitatorii pot pleca cu un mic premiu, dacă participă la tombolă, prețul unui bilet fiind de 1 leu, cu mențiunea că toate biletele sunt câștigătoare și constau în produse de patiserie, de papetărie, fructe, șepci sau concentrate.

Asociația Județeană a Crescătorilor de Păsări și Animale Mici este o asociație nonprofit, înființată în anul 1987, iar în anul 1988 a avut loc prima expoziție în Sibiu. Asociația sibiană este membră a Federației Națională a Crescătorilor de Porumbei, Păsări de Curte și Animale Mici de rasă din România, care este, la rândul ei, afiliată unei federații internaționale. Membrii asociației sunt colecționari de păsări de rasă și iepuri, nu fermieri.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*