Expoziție de pictură și cărți poștale vechi, la Casa Hermes

Muzeul ASTRA va găzdui, în luna martie, în sala de expoziții din Casa Hermes, expoziția „Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală”.

Patrimoniul cultural al Muzeului ASTRA s-a îmbogățit, datorită acestei artiste, cu 122 cărți poștale pe care le-a donat instituției. O bună parte dintre acestea vor fi prezentate publicului în cadrul expoziției alături de un caiet de amintiri și un album pentru colecționarea cărților poștale. Cel mai multe dintre ele au fost primite de bunica sa, în perioada 1905-1917.

„Ilustratele reconstituie o perioadă tulbure a istoriei României din perspectiva «suavei/grațioasei Domnișoare Aurelia Manu» și a apropiaților ei. Ideea României Mari, eforturile pentru realizarea acestui vis, războiul, dar și preocupările, temerile, suferințele tinerilor transpar din rândurile scrise cu migală și din suflet. O vom cunoaște pe doamna Voichița Manu-Cecălăcean, într-o dublă ipostază: pictor și donator. Absolventă a Facultății de Arte Plastice din Cluj-Napoca, artista are un palmares impresionant de expoziții, marea lor majoritate organizate după 2010. Portrete, flori, peisaje rurale și citadine în culori pastelate sau tonuri puternice, tablourile Voichiței Manu-Cecălăcean traduc vivacitatea artistei”, a declarat Alexandra Gruian, muzeograf la Muzeul ASTRA.

În cadrul expoziției, vor mai fi expuse 25 de picturi realizate de Voichița Manu-Cecălăcean.

„Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală” va fi vernisată joi, 1 martie, la ora 13, și va rămâne la Muzeul ASTRA până în data de 30 martie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*