Expoziție-experiment la Palatul Brukenthal din Sibiu

Doi restauratori de pictură şi un muzeograf pasionat de fotografie documentară de la Muzeul Naţional Brukenthal vor expune lucrări realizate în tehnicile origami şi ebru, adică cea de marmorare a hârtiei sau pictura pe apă, în cadrul unei expoziţii „Think Colour”, care va fi vernisată vineri, la Palatul Brukenthal.

Expoziţia va fi deschisă până în 17 iunie.

„Proiectul „Think Colour” propune publicului o expoziţie experiment, în care tehnici precum origami sau ebru, alături de structurile secvenţiale de pictură pe pânză, aduc în atenţia vizitatorilor abordări recente, alternative în arta contemporană, cu un potenţial decorativ ce aşteaptă să fie (re)descoperit. Echipa artistică a proiectului este alcătuită din Cristina Fău şi Celestina Albişor, restauratori pictură de şevalet în cadrul Laboratoarelor de Restaurare ale Muzeului Naţional Brukenthal, susţinute de fotografia documentară a Gabrielei Cuzepan Bebeşelea, muzeograf la Muzeul de Istorie Naturală din cadrul aceleiaşi instituţii. Cu o tradiţie veche, ebru, marmorarea hârtiei sau tehnica picturii pe apă, a început să fie folosită în mediile artistice contemporane în ultimele două decade, fiind recent experimentată de Cristina Fău în monotipii unice, cu o cromatică vie şi compoziţii spectaculoase”, se arată în comunicatul instituției.

Tot în zona experimentală se regăsesc lucrările realizate de Cristina Fău în tehnica origami – obiect şi instalaţie, produse artistice de atitudine, „în care o foaie simplă de hârtie devine un mediu creativ determinat de precizie, inovaţie şi, nu în cele din urmă, de complexe valenţe introspective”.

Pasionată de portrete, fotografie documentară şi culinară (food photography), Gabriela Cuzepan-Bebeşelea „se află în permanentă căutare a subiectelor inedite, fiind încântată să realizeze fotografiile de atelier pentru proiectul „Think Colour””, a mai precizat sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*