Familia Iohannis – trei săptămâni în șah

casa Iohannis BalcescuÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat, pentru 9 martie, judecarea cererii familiei Iohannis de strămutarea de la Curtea de Apel Braşov a dosarului având ca obiect contestaţia în anulare formulată împotriva deciziei prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, informează Agerpres. Cererea de strămutare a fost depusă pe 17 decembrie 2015. Soţii Iohannis au cerut ulterior instanţei supreme ca această cerere să se judece mai repede, însă magistraţii le-au respins solicitarea.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis reclamă în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul. Astfel, în urma articolelor apărute în presă, Carmen şi Klaus Iohannis susţin că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor.

Pe 25 ianuarie, magistraţii Curţii de Apel Braşov au amânat pentru data de 6 iunie dezbaterile din dosarul privind contestaţia în anulare depusă de familia Iohannis în ceea ce priveşte imobilul din Sibiu. Magistraţii au dat acest termen „pentru realizarea procedurii de citare în străinătate“ a uneia dintre părţile implicate în dosar, potrivit Curţii de Apel Braşov.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a imobilului din Sibiu. Pe 16 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis se declara nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut casa. „Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie“, afirma Iohannis într-un interviu televizat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*