Fără copii la Judeţean

Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu (CJS), a anunţat că niciun minor nu va mai fi tratat şi operat în cel mai mai mare spital public din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Această decizie vine după ce un copil a murit după o operaţie de polipi nazali, efectuată de medicul specialist Gabriel Rusu, de la secţia ORL, care este acum anchetat de comisia de etică a spitalului, de Colegiul Medicilor şi de Parchet. Decizia este o premieră pentru Sibiu. Micuţii vor fi trimişi, de acum, la Spitalul Clinic de Pediatrie, unde există aparatură de nivel european, dar nu şi specialişti, aşa că tot medicii de la Judeţean vor face intervenţiile chirurgicale.

Anchetă urgentă

Cindrea a cerut, luni, o anchetă, iar prima decizie a spitalului unde a murit băieţelul este că nu mai primeşte pacienţi minori. „Tot ce trebuie vom asigura acolo. Dacă acest spital nu poate să-şi rezolve cazurile proprii, este obligaţia Spitalului de Pediatrie din subordinea Primăriei“, a anunţat preşedintele CJS. Acesta a spus că regretă decesul copilului, însă nu se poate pronunţa asupra cauzei acestuia, din datele pe care le are. „Ancheta îmi va furniza cauza acestui deces. Nici nu ştiu care e cauza. E o operaţie banală, unde nu trebuia să se întâmple aceste lucruri“, a menţionat Cindrea, care ar putea primi astăzi rezultatele investigaţiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*