Fără nunți în șase localități ale județului! Se închid barurile, masca e obligatorie, slujbele mai bine în curte

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis azi o serie de măsuri de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2.  

CJSU a aprobat o hotărâre având în vedere înregistrarea unei rate de incidenţă cumulate în ultimele 14 zile între 1,5 – 3,0 la 1000 de locuitori la nivelul localităților Apoldu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu.

Se vor dispune următoarele măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 astfel:

  • Începând cu data de 14.10.2020, ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, prezente în toate spaţiile publice deschise;

* Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  • Începând cu data de 14.10.2020, ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, se va interzice: organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor.

* Se vor excepta de la această măsură persoanele cazate în unitățile hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora precum și unitățile ce pot efectua activitate de catering.

  • Se recomandă ca în intervalul 14.10.2020, ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult de pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu să desfăşoare slujbele religioase în curte. Credincioşii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane.

* Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  • Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control pe raza UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*