FC Hermannstadt joacă, mâine, la Voluntari, un meci extrem de important în lupta pentru menținerea în Liga 1

Echipa sibiană mai are de disputat două meciuri extrem de importante, în actualul sezon, în încercarea de a rămâne și la anul în primul eșalon. Primul dintre acestea e programat luni, 27 mai, de la ora 18:00, pe Stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, cu echipa locală.

Antrenorul Vasile Miriuță a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că partida cu FC Voluntari este ca o ”finală” pentru echipa sa. Tehnicianul speră ca jucătorii săi să treacă peste erorile de arbitraj din ultimele meciuri și să obțină un rezultat pozitiv pe terenul din localitatea ilfoveană. „Vom avea încă o «finală», la Voluntari. Am avut această ultimă partidă, cu Botoșaniul, pe care nu meritam să o pierdem niciodată, s-a văzut asta și la finalul jocului, când spectatorii au aplaudat jucătorii pentru efortul depus, pentru determinare și pentru cât de mult au alergat și au luptat să câștigăm această partidă. Din păcate, n-am reușit, cu toate că am avut câteva ocazii mari de tot în prima repriză. Nu mai vorbesc de acel 11 metri pe care numai Găman nu l-a văzut. Am trecut și peste asta, cum am trecut și peste meciul de la Călărași, unde am avut două de 11 metri, la 0-0. Am trecut și peste meciul de la Mediaș, când – la 1-0 – de pe 17 metri, au mutat faultul în careu. (…) Trecem și peste asta! Ne ridicăm iarăși, ne motivăm, suntem pozitivi și încercăm să o scoatem la capăt. Începem cu Voluntariul. Sunt două jocuri, orice se poate întâmpla”, a afirmat Miriuță.

Vasile Miriuță a avut din nou ceva de împărțit cu „centralul” meciului cu FC Botoșani, de marți, 21 mai, reproșându-i acestuia neacordarea unei lovituri de la 11 metri, în repriza secundă, la scorul de 0-0. ”N-am nimic cu arbitrii, pentru că-i respect, pe unii dintre ei chiar îi apreciez enorm de mult. Dar, ce mi-a făcut Găman în două meciuri, cu Mediașul și cu Botoșaniul acum, e inacceptabil. Păi, când îl suspenzi pe Găman? Dă-i lui Găman un an de zile, că Miriuță retrogradează și rămâne fără muncă, cu Căbuz și cu alți 10 jucători? Suspendă-mi-l și pe Găman! Despre ce vorbim? Găman, săptămâna viitoare, iar arbitrează. Eu, peste două săptămâni, dacă se întâmplă ceva, n-am echipă, iar Tătar și cu Dâlbea se lasă de fotbal. Păi, tot noi suntem proști? Am tăcut! Dacă sunt din Maramureș, unde se agață harta-n cui, nu înseamnă că-s prost, să nu văd golănia asta, ce s-a întâmplat la ultimele două jocuri, șmecheria asta”, a adăugat Miriuță.

Tehnicianul ”alb-roșiilor” a mai spus că, din cauza unor erori de arbitraj, echipa sa nu are un final liniștit de sezon. Miriuță consideră că FC Hermannstadt ar fi trebuit să aibă 5 puncte în plus în clasament, dacă ar fi primit, în meciul de la Călărași, din urmă cu trei etape, două lovituri de pedeapsă care i s-ar fi cuvenit, iar cu FC Botoșani, încă un penalti după hențul făcut de Patache în propriul careu de 16 metri.

„Dacă bat la Călărași și îmi dau 11 metri și cu Botoșaniul, am scăpat de emoții. Erau 5 puncte în plus, aveam 29. Eram aproape în vacanță. Cel mai mult mă deranjează că au ajuns unii arbitri să decidă cine retrogradează. E inadmisibil! Ăia care face delegările, nu le mai dau numele, ar trebui să fie mai atenți. Nu trebuie să mă ajute, ar trebui doar să îmi dea ce e al meu. Îți bați joc de munca, de existența oamenilor și a unui club de fotbal!”, a adăugat antrenorul echipei sibiene.

„Trebuie să dăm totul din noi și să scoatem maximum din aceste două meciuri. Suntem conștienți că situația este grea. Trebuie să ne mobilizăm, să fim foarte concentrați și să scoatem echipa din situația asta. Pentru asta suntem plătiți, suntem jucători profesioniști, trebuie să ne ducem misiunea până la capăt și să scoatem maximum din aceste două meciuri”, a afirmat, la rândul său, portarul Cătălin Căbuz.

Înaintea acestui meci, FC Voluntari ocupă locul 5 în clasamentul play-out-ului, cu 27 de puncte, în vreme ce FC Hermannstadt este pe 7, cu 24 de puncte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*