FC Hermannstadt devine lider la zi în Seria a V-a a Ligii a III-a de fotbal

FC Hermannstadt a preluat șefia seriei a V-a a Ligii a III-a în urma victoriei de pe teren propriu cu Avântul Reghin, coroborată cu înfrângerea liderului seriei, Sănătatea Cluj, în dauna echipei Metalurgistul Cugir.

hermannstadt-vs-reghin

Până la etapa intermediară de miercuri, echipa sibiană era despărțită de liderul seriei a V-a doar la golaveraj.

Victorie la limită

FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în clasamentul Seriei a V-a a Ligii a III-a, după ce a învins, miercuri după-amiază, cu scorul de 2-1, pe Avântul Reghin. Meciul, contând pentru etapa a VIII-a, s-a disputat pe Stadionul Municipal. Scorul a fost deschis de formaţia vizitatoare, prin Florin Truţă, în minutul 61. Căpitanul echipei sibiene, Răzvan Dâlbea, a egalat în minutul 90, iar Andrei Moldovan a stabilit rezultatul final în ultimul minut al prelungirilor (’97). O victorie meritată, dar obținută chinuit, pe final.

Antrenorul Marian Mărgărit a folosit următoarea formulă de echipă: Voicilă – Criştiu, Oiţă, I. Tătaru (Bratu), Medeşan (A. Moldovan) – I. Petrescu, Dâlbea – Monea (B. Piko), R. Necşulescu (Unguru) – Cârstean. În finalul întâlnirii, Daniel Tătar a părăsit terenul, accidentat, iar cu antrenorul Marian Mărgărit  efectuase deja toate înlocuirile, FC Hermannstadt a terminat jocul în inferioritate numerică. Tătar s-a ciocnit cu un adversar, ambii jucători fiind transportaţi după meci la Secţia Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu.

Context favorabil

„Rezultatul de miercuri, de la Cluj (Sănătatea – Metalurgistul Cugir 1-4 n.red.) s-ar putea să-i fi relaxat pe jucătorii noştri. În plus, ei acuză o oarecare stare de oboseală. Suntem bucuroşi că, în urma acestui rezultat, am ajuns pe primul loc în clasament. Ne bucurăm, de asemenea, că accidentarea lui Daniel Tătar nu este una foarte gravă“, a declarat, la finalul întâlnirii, antrenorul principal al lui FC Hermannstadt, Marian Mărgărit. În urma acestei victorii, FC Hermannstadt a acumulat 22 de puncte. Echipa sibiană joacă, în etapa viitoare, în deplasare, cu CS Iernut. Meciul este programat sâmbătă, 22 octombrie, la ora 15:00. Sibienii speră să continue forma bună în care se află și să se întoarcă acasă cu o nouă victorie, ceea ce le-ar consolida poziția de lider în clasamentul seriei a V-a.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*