FC Hermannstadt, neînvinsă în amicalele din Antalya, dar Miriuță rămâne NEMULȚUMIT: „Nu a fost un stagiu reușit!”

Echipa sibiană a obținut două victorii și a remizat în celelalte două meciuri de verificare susținute în cantonamentul din Antalya.

Elevii lui Miriuță au revenit ieri din Turcia, după un stagiu de pregătire de aproape două săptămâni.

FC Hermannstadt a debutat cu dreptul în amicalele din Antalya. Sibienii s-au impus cu 2-0 în faţa echipei FC Spartacus, din al doilea eşalon al Ungariei. Golurile au fost marcate de Juvhel Tsoumou și Ștefan Blănaru. Antrenorul Vasile Miriuță a început meciul cu următoarea formulă: Căbuz – Niţă, Pîrvulescu, Mijuskovic, Acsinte, Dâlbea, Offenbacher, Petrescu, Kuka, Popovici, Tsoumou. În a doua repriză au mai jucat: Ciorgovean, Company, Dandea, I. Stoica, Tătar, Moreira, Dumitriu, Jazvic, Pamfile, Blănaru şi Lendric.

În al doilea amical, FC Hermannstadt a terminat la egalitate jocul susținut în fața polonezilor de la Pogon, ocupanta locului 5 în prima divizie. Golul echipei sibiene a fost reușit de Lucian Dumitriu. Vasile Miriuță a început partida cu ”unsprezecele”: Căbuz, Mijuskovic, Dandea, Stoica, Company, Dâlbea, Tătar, Dumitriu, Popovici, Tsoumou, Blănaru. În repriza a doua, FC Hermannstadt a evoluat în următoarea formulă: Niga – Company (Niță), Mijuskovic (Pamfile), Stoica (Pîrvulescu), Acsinte, Dandea, Moreira, Petrescu, Jazvic, Offenbacher, Tsoumou (Lendric).

Al doilea rezultat de egalitate al echipei sibiene în Antalya a fost obținut în partida cu echipa Taraz din Kazahstan, scor 2-2. Golurile ”alb-roșiilor” au fost reușite de Alexandru Dandea (unul din lovitură de la 11 metri). FC Hermannstadt s-a aliniat în formula: Căbuz, Mijuskovic, Dandea, I. Stoica, Petrescu, Tătar, Dâlbea, Offenbacher, Dumitriu, Tsoumou, Lendric. Au mai evoluat: Moreira, Pîrvulescu, Acsinte, Blănaru, Company, Pamfile si Kuka.

În ultimul joc, FC Hermannstadt s-a impus cu 3-1 în fața echipei braziliene Raca Sport Club. Golurile au fost marcate de Besart, Kuka și Cătălin Pîrvulescu. Miriuță a început partida cu: Niga – Niță, Pîrvulescu, Mijuskovic, Acsinte, Antonov, Stratan, Besart, Kuka, Pamfile, Sumanariu. Au mai jucat Petrescu și Lendric.

Sibienii ar fi trebuit să mai joace cu sârbii de la Mladost Lucani, însă întâlnirea nu s-a mai disputat, din cauza ploii.

”Nu a fost un stagiu de pregătire reușit, deoarece nu am putut face tot ce ne-am propus. Mi-aș fi dorit să lucrăm mai mult la integrarea jucătorilor veniți în această iarnă. Ploile și vântul ne-au cam dat planurile peste cap. Mi-aș fi dorit mai multe jocuri, mi-aș fi dorit să putem lucra mai mult tactic. Nu am putut juca cu Mladost, un meci pe care mi l-am dorit mult. Cred că am făcut cam 70 la sută din ce ne-am propus”, a declarat antrenorul principal Vasile Miriuță.

Sibienii au primit două zile libere, iar de luni vor relua pregătirile. Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 20.00, în primul meci oficial din noul an, FC Hermannstadt va evolua în compania echipei CFR Cluj, în deplasare. Partida contează pentru etapa a XXII-a a Ligii 1.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*