FC Măgura Cisnădie rămâne în cărți pentru accederea în Liga a III-a de fotbal

Echipa de fotbal a orașului Cisnădie, FC Măgura, a rămas cu șanse de promovare în Liga a III-a, după ce a disputat, acasă, prima manșă a barajului cu Flacăra Horezu. Returul se joacă mâine, de la ora 17.30, la Horezu. Deocamdată, șansa pare să fie de partea jucătorilor vâlceni. Vor reuși cisnădienii să se impună?

Meciul tur s-a desfășurat sâmbătă, într-o atmosferă frumoasă și de fair-play, deși s-a încheiat cu scor alb. La spectacol au contribuit și galeriile celor două echipe, cu un plus pentru oaspeți, prezenți într-un număr de câteva sute. Mulți au venit cu mașinile personale, astfel că traficul din preajma stadionului a fost îngreunat înainte de începerea întâlnirii.

Cocheta bază sportivă din Cisnădie a oferit cadrul prefect pentru suporterii celor două echipe, dar și pentru spectacolul sportiv. Condițiile de joc au fost destul de bune, iar vremea a ținut până la urmă cu iubitorii fotbalului. Una peste alta, o atmoferă de meci mare, fără incidente în tribune și un spectacol sportiv agreabil. Trebuie spus că cisnădienii, în frunte cu șefii administrației locale, și-au susținut îndeaproape echipa pe tot parcursul meciului. Cert este că la Cisnădie fotbalul este susținut, iar locuitorii orașului sunt aproape de echipă.

meci 1

Cisnădienii și-au susținut îndeaproape echipa pe tot parcursul meciului

Echilibrat și cu miză

Întâlnirea a debutat sub semnul echilibrului, dând senzația că echipele și-au propus să nu primească gol. Încet, încet, încurajați de suporteri, jucătorii celor două echipe au început să-și creeze ocazii. Prima repriză s-a desfășurat într-un ritm alert. Cele mai importante ocazii au apărut spre finalul mitanului. Cea mai bună oportunitate de a marca i-a aparținut lui Neguț, care a ratat singur cu portarul oaspete de la marginea careului. A șutat în portar, ratând deschiderea scorului. Din păcate, Măgura nu a marcat și s-a intrat la pauză indecis. Senzația a fost că Măgura este o echipă mai experimentată și disciplinată, ce deține controlul jocului, în condițiile în care este creată pe scheletul fostei Voința Sibiu (Beza, Tătar, Zăvoi sau Neguț). În schimb, Flacăra Horezu a jucat economicos și la rezultat, având în componență câțiva tineri de perspectivă.

Returul, mâine

Repriza a doua a debutat tot sub semnul echilibrului, însă, pe măsura ce trecea timpul, Flăcara Horezu a preluat controlul. Totodată, vâlcenii păreau să reziste mai bine fizic, în timp ce Măgura a făcut un pas înapoi, în speranța unor contraatacuri periculoase care să aducă golul. Din păcate, pe acest fond, ocaziile s-au înmulțit la poarta echipei din Cisnădie. Din fericire, portarul Zăvoi s-a aflat într-o zi foarte bună și a scos toate șuturile atacanților adverși. Manşa retur e programată pentru sâmbătă, 27 iunie, de la 17.30, pe terenul vâlcenilor.

(Cosmin PAL)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*