FDGR susține PNL la alegerile europarlamentare

Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul-Jurgen Porr, a anunțat astăzi susținerea formațiunii sale pentru PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai.

FDGR le recomandă membrilor şi simpatizanţilor săi să se prezinte la vot în 26 mai pentru a alege membrii viitorului Parlament European, să nu voteze listele de candidaţi ale partidelor din coaliţia de guvernare, adică PSD, ALDE sau UDMR, deoarece nu s-au distanţat de campania de defăimare dusă de unii reprezentanţi ai PSD împotriva FDGR şi au votat legi care încalcă principiile statului de drept, precum și să voteze „pentru un partid proeuropean şi anume PNL, partid care a anunţat sprijin pentru Klaus Iohannis în campania electorală pentru un nou mandat la Preşedinţia ţării şi este partenerul de coaliţie al FDGR în consiliul judeţean şi municipal din Sibiu”.

Totodată, FDGR le recomandă tuturor membrilor şi simpatizanţilor săi să meargă în 26 mai la referendum şi să răspundă afirmativ la cele două întrebări formulate de preşedintele Klaus Iohannis. „Astfel, ei îşi exprimă un «da» la valorile europene şi la statul de drept funcţional”, potrivit unui comunicat al formațiunii.

„Astăzi, la Sibiu, PNL și FDGR afirmă că efortul de a menține România pe drumul european este comun. Primul test îl reprezintă europarlamentarele. Al doilea, prezidențialele. Este extrem de important ca votul celor care vor o Românie europeană să nu fie irosit cu susținerea unor partide și formațiuni care nu au forța să negocieze și să facă lucruri pentru România. Ca membru al familiei populare europene, PNL este partidul cu cea mai mare forță de negociere la nivelul Parlamentului European. Susținerea de astăzi a FDGR este o recunoaștere a acestei forțe și un îndemn către oameni ca aceștia să voteze PNL și să nu-și irosească votul pe diverse experimente care nu vor avea vreodată forța să negocieze pentru România”, a declarat deputatul Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*