Festival la Bradu -Sărbătoare dedicată produselor și tradițiilor din Ţara Oltului

purtata

Dansatorii ansamblului „Purtata Avrigului” vor fi prezenți pe scena din Bradu

Pentru prima dată, la Avrig va fi organizat un festival cu specific tradițional denumit „Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii”.

Evenimentul se va desfăşura duminică, de la ora 11, pe platoul de la intrarea în Bradu dinspre Avrig, pe partea dreaptă. Manifestarea este organizată de către Primăria Avrig, Consiliul Local Avrig şi Asociaţia Crescătorilor de Animale din Avrig.

Bunătăți pentru toți

Sunt aşteptaţi crescătorii de animale din regiunea Ţara Oltului, precum şi producătorii de produse tradiţionale din Ţara Oltului. Evenimentul va fi un târg tradițional cu expoziţie de animale fără vânzare. În acest scop, organizatorii au amenajat 10 corturi şi 12 boxe pentru animale. Vor şi expuse diferite rase de oi, vaci cai, viţei, berbeci etc. Invitaţi au fost şi producători din Costeşti (jud. Vâlcea) și meșteri populari din Feldioara (jud. Brașov). Producătorii îşi vor prezenta diversele sortimente de brânză, produse tradiţionale de carne, vin sau ţuică, dar şi produse de artizanat. Amatorii vor putea degusta şi preparate la ceaun sau tradiţionalul bulz ţărănesc.

Dans şi voie bună

Spectacolul artistic va fi asigurat de către dansatorii ansamblului Asociaţiei „Purtata Avrigului”, soliştii vocali Otilia Bolohan şi Alexandru Urs, grupuri de dansatori din localităţile învecinate Avrigului, ansamblurile din Porumbacu de Jos, Cârțișoara, Racovița și Costești și grupul „Zăluța“ din Bradu. La eveniment au fost invitaţi să ia parte şi prefectul Ovidiu Sitterli, preşedintele și vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, dar şi primarii din Ţara Oltului. „Deşi evenimentul este organizat pentru prima dată la noi în localitate, sperăm ca acest eveniment să rămână în tradiţia locului şi să se împământenească. Îi aşteptăm deci pe toţi crescătorii şi producătorii de produse tradiţionale din Ţara Oltului, dar şi pe locuitorii localităţilor învecinate, pentru a degusta produsele tradiţionale expuse aici, dar şi pentru a se bucura de atmosfera specială creată de soliştii vocali şi dansatorii din zonă”, a explicat Ilie Stoica, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale din Avrig.

Margareta LUPU
eta@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*