Festivalul folcloric „Florile Oltului“ ajunge la ediția cu numărul 44 | PROGRAM

Cea de-a 44-a ediţie a festivalului folcloric „Florile Oltului“, unul dintre cele mai longevive festivaluri românești, care ține, fără întrerupere, capul de afiş pe agenda culturală a Avrigului, se va desfăşura în zilele de 4 şi 5 iulie.

Spectacolele au loc în Piața Gheorghe Lazăr, în fiecare zi, începând cu ora 18.00. Prezentarea şi buna dispoziție sunt asigurate de Sergiu Vaida și „Nănașii“, iar în programul festivalului se remarcă prezența ansamblurilor „Bujorel de Bâlea“, „Purtata Avrigului“ sau „Datina“, dar și a solistului Dinu Iancu Sălăjanu.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală „Purtata Avrigului“ și municipalitatea avrigeană.
Evenimentul s-a născut din dorinţa de a aduna într-o sărbătoare cele mai valoroase moşteniri culturale din satele riverane Oltului. El s-a constituit într-o frumoasă serbare câmpenească la care au participat formaţii folclorice şi solişti din numeroase localităţi înşirate de-a lungul râului Olt, dar şi invitaţi din alte zone. Desfăşurat la început în grădinile Preventoriului şi apoi ale școlii, festivalul a adunat, an de an, un numeros public, iar pe scena sa au evoluat atât nume mari ale folclorului românesc, cât şi debutanţi care, apoi, au făcut carieră.


FLORILE OLTULUI 12x17

Click pe imagine pentru a o deschide la rezoluție mare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*