Festivalul George Enescu ajunge la Sibiu

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Geroge Enescu prilejuieşte întâlnirea publicului sibian, marţi 15 septembrie la Sala Thalia, cu Orchestra Naţională de Camera a Republicii Moldova, într-un Foto Florea Foto Livykaeveniment găzduit şi organizat de Filarmonica de Stat Sibiu. Concertul are în program compoziţii semnate Béla Bartók, J. S.Bach şi George Enescu şi îi are ca invitaţi pe solista Livyka Ştirbu-Sokolov iar la pupitrul dirijoral pe Cristian Florea. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.
Orchestra Naţională de Camera a Republicii Moldova își desfășoară activitatea în cadrul Sălii cu Orgă, instituție сoncertistică națională din Chișinău și este cunoscută în lume graţie numeroaselor turnee artistice pe care le-a întreprins în Spania, Franţa, Italia, Germania, Elveţia, Rusia, Ucraina, România, Turcia, Israel, SUA, Iordania, dar și pentru înalta măiestrie interpretativă şi repertoriul ei vast, executat în corespundere cu cerinţele epocii și stilului lucrărilor muzicale. Orchestra Naţională de Cameră a fost fondată în primăvara anului 1988 la iniţiativa dirijorului Alfred Gherşfeld (actualmente stabilit în SUA). La ora actuală prim-dirijor al orchestrei este maestrul Cristian Florea. Membrii orchestrei sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior muzical din Chişinău, Moscova, Nijnii Novgorod. Fiecare muzician este şi solist, interpretând concerte pentru instrument solo şi orchestră, formând totodată diferite ansambluri instrumentale: trio, cvartete, cvintete de coarde, etc., precum şi ansambluri cu pian, clavecin, instrumente aerofone.
Biletele pentru acest concert se vor pune în vânzare începând din 7 septembrie 2015 la Casa de bilete a Sălii Thalia, de luni până joi între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 16 lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.


Laurenţiu Străuţ

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*