București, 27 mai 2013 –Prima ediție a Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu – Hermannstadt, programată pentru perioada 23 -31 mai 2014, și-a deschis porțilevineri 24 mai, 2013, cu un Concert de Gala, sub bagheta maestrului Christian Badea.Publicul entuziast, adunat într-un număr impresionant la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu – a confirmat încă o dată interesul ridicat al sibienilor și nu numai, pentru muzica clasică.

 

Construit sub forma unei îmbinări perfecte între talentul și entuziasmul tinerilor muzicieni din România, cu geniul unor nume celebre – precum Giuliano Carmignola, violonist de clasă mondialăși dirijorul Christian Badea, aclamat în întreaga lume – Concertul de Gală de la Sibiu a reunit într-un program unic două dintre cele mai îndrăgite  capodopere ale muzicii clasice.

Publicul sibian s-a delectat cu un program excepțional, care a inclus Anotimpurile de Vivaldi, interpretatede Giuliano Carmignola împreună cu ansamblul baroc La Stravaganza și Simfonia „Jupiter”K. 551 de W.A. Mozart, prezentată de orchestra Mozart Kammerphilharmonie, condusă de către Christian Badea, iniţiatorul festivalului și președintele Fundației Române pentru Excelență în Muzică.

Combinația plină de energie pozitivă dintre idealismul generației tinere și experiența maeștrilor reprezintă, de altfel, formula ce stă la baza conceptului Festivalului Internațional de Muzică, ce va debuta anul viitor.

„Sunt foarte mulțumit și încurajat de modul în care am reușit să dăm publicului sibian o idee despre ceea ce va fi Festivalul din 2014. Sperăm ca acest concert să fie un prim pas pe un traseu plin de proiecte interesante, la care ni se vor alătura mari artiști ai lumii. Pentru tinerii muzicieni din România, colaborarea strânsa cu artiști consacrați este esențială și va avea o enormă influență pozitivă, de lungă durată.De asemenea, sunt foarte fericit de reacția entuziastă a publicului sibian”,a declarat dirijorul Christian Badea.

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu Hermannstadt se va desfășura anul viitor, în intervalul 23 – 31 mai 2014, perioadă în care artiști consacrați vor concerta împreună cu cei mai talentați tineri muzicieni români. De asemenea, programul festivaluluiva include în perioada 18 – 31 mai 2014 Academia Festivalului,modelată după exemplul atelierelor Renașterii – unde maeștrii și tinerii artiști vor colabora îndeaproape.

Concertul de Gală a fost organizat de către Fundația Română pentru Excelență în muzică și co-finanțat de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Evenimentul a beneficiat de sponsorizarea Raiffeisen Bank România.

Despre Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică

Înființată în decembrie 2011 de către dirijorul de renume internațional Christian Badea, Fundația este o organizație non-profit, non- guvernamentală, dedicată progresului culturii și în special al muzicii din România.

Misiunea Fundației este de a crea o structură și posibilități specifice pentru cei mai talentați tineri muzicieni ai țării, în scopul de a se perfecționa, în România, prin colaborări cu cei mai proeminenți artiști ai lumii, ajutând în acest fel la ridicarea educației și interpretării muzicale din țară la un nivel internațional.

Fundația organizează proiecte și evenimente artistice în care noua generație de muzicieni colaborează cu cei mai mari artiști ai lumii, contribuind la integrarea celui mai înalt nivel internațional de educație, profesionalism și de performanță în viața culturală a țării.

Prin aceste proiecte, Fundația își propune să promoveze dezvoltarea artistică și economică a noii generații de artiști și să oprească emigrația tinerilor muzicieni – « the talent drain » –  care a ajuns la un nivel dramatic în ultima vreme, iar în acelasi timp, să reintegreze pe artiștii români de faima internațională din diaspora, în viața culturală și în societatea română de astăzi.

Proiectele artistice realizate până acum de Fundația Română pentru Excelență în Muzică au atins cu succes aceste obiective.

Împreună cu obiectivele educaționale și de performanță, Fundația își completează misiunea prin implicarea muzicii și a muzicienilor tineri în proiecte sociale, conform convingerii puternice potrivit căreia arta trebuie să contribuie în mod relevant la societatea contemporană.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

Fundația Română pentru Excelență în Muzică

Andra Frățilă

Manager Comunicare

andra.fratila@gmail.com / 0040 743 323 509

Graffiti PR

Simona Corabu

Senior Consultant

Simona.corabu@graffitipr.ro / 0040 722 642 193


Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.