Festivalul tenisului la Sibiu!

Sibiu Open începe în forță. Nicolas Almagro și Lukas Rosol sunt campioni mondiali cu țările lor în Cupa Davis. Simone Bolelli e campion la dublu la Australian Open 2015, iar Florin Mergea e medaliat cu argint la ultima ediție a Jocurilor Olimpice. O altă mare surpriză a ediției din acest an: Mihaela Buzărnescu vine la Sibiu Open Kids Day.

Spaniolul Nicolas Almagro, în vârstă de 33 de ani, se află pentru moment pe locul 845 în clasamentul ATP

Începe cea de-a 7-a ediție a celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open. Astăzi, va avea loc tragerea la sorți a tabloului de calificări, iar, sâmbătă, vor începe primele partide ce vor desemna jucătorii ce vor accede la final pe tabloul principal al competiției de la Sibiu. Turneul se va desfășura între 15 și 23 septembrie pe terenurile Tenis Club Pamira, de pe Calea Șurii Mici, nr. 39. Dotat cu premii totale în valoare de 50.000 de dolari, Sibiu Open este unul dintre ultimele turnee ce se desfășoară pe zgură în calendarul anual, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care este foarte atractiv pentru jucătorii ce preferă turneele pe zgură. În ultimii ani, jucători foarte importanți din circuitul mondial au ales să joace în turneul de la Sibiu. Olandezul Robin Haase a câștigat ediția 2016, iar anul trecut la turneu a participat un alt veteran al circuitului ATP, spaniolul Tommy Robredo. Ediția din acest an vine însă cu și mai multe surprize, fiind, de departe, cea mai spectaculoasă de până acum.

Vedetele

Jucător de top pentru o lungă perioadă, Nicolas Almagro a făcut parte din clubul select al jucătorilor din top 10 ATP și este campion mondial în Cupa Davis alături de selecționata Spaniei. La cea de-a 100-a ediție a Cupei Davis, a jucat meciul decisiv din finala campionatului și, deși a pierdut, a fost unul dintre momentele de referință ale tenisului mondial, pentru spectaculozitatea și dramatismul partidei. Cehul Lukas Rosol este și el campion mondial în Cupa Davis alături de selecționata țării sale și chiar deține recordul pentru cel mai lung meci de dublu desfășurat vreodată în această competiție, meci câștigat de cehi cu 24-22 în setul decisiv. Rosol a câștigat și turneul ATP Tour de la București, iar în palmares deține și eliminarea lui Nadal de la Wimbledon. Alături de cei doi campioni mondiali, Sibiu Open primește pe tabloul de dublu un vicecampion olimpic. La Olimpiada de la Rio, în 2016, Florin Mergea a adus, alături de Horia Tecău, prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, în proba de dublu, medalia de argint. Cei doi au fost învinși în finală de perechea spaniolă formată din Rafael Nadal și Marc Lopez. O altă premieră în istoria Sibiu Open este prezența unui campion de Grand Slam. Simone Bolelli este campion în proba de dublu la Australian Open în anul 2015. Bolelli și Fognini au câștigat finala în două seturi în fața perechii franceze Herbert/Mahut.

 

MARIUS VECERDEA | director: „Este un pic șocant pentru mine să avem așa o participare valoroasă. Dacă acum șapte ani de zile mi-ar fi spus cineva că vom avea la aceeași ediție un câștigător de Grand Slam, doi campioni mondiali și un medaliat olimpic, i-aș fi spus că e dus cu sorcova. Dar iată, am ajuns la acest nivel și sunt foarte bucuros, în primul rând pentru orașul Sibiu, să avem un eveniment de o asemenea valoare.”

 

Cornea, în formă

Turneul de pre-calificări ce are ca premiu un wild-card pe tabloul principal al Sibiu Open a fost câștigat de sibianul Victor Cornea. Astfel, wild-card-ul pe care Cornea îl deținea a devenit vacant și va fi oferit dublului campion la Sibiu Open, Adrian Ungur. Iar cea mai mare surpriză a ediției de acest an e prezența uneia dintre jucătoarele de top ale României la evenimentul dedicat copiilor, Sibiu Open Kids Day – prezentat de Banca Transilvania. Mihaela Buzărnescu este cea mai bine clasată jucătoare română în topul WTA după Simona Halep, iar, duminică, va fi alături de cei mici la evenimentul dedicat lor, pentru a îi impulsiona spre practicarea sportului. Miki va intra și pe teren pentru a schimba câteva mingi cu micuții sportivi prezenți. Evenimentul începe la ora 14 și, pe lângă jocurile de tenis, copiii vor putea juca baschet, mini-fotbal sau tenis de masă, vor putea participa la ștafete și alte jocuri interactive sau la atelierul de pictură organizat de Art & Fun.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, susținut de Mesagerul de Sibiu.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*