FIBA Europe Cup: CSU Sibiu primește vizita celor de la BK Pardubice

Baschetbaliștii sibieni dispută joi, 21 septembrie,  în Sala Transilvania, primul meci oficial în FIBA Europe Cup.

BC CSU Sibiu joacă în primul tur preliminar cu echipa care a terminat sezonul trecut pe locul al III-lea în campionatul din Cehia, BK Pardubice. Partida va fi transmisă live de DigiSport 2.

Primul meci oficial de pe teren propriu, se va consuma mâine, de la ora 19.00. Înainte cu două zile de primul tur preliminar din FIBA Europe Cup, baschetbaliștii sibieni sunt încrezători în propriile forțe, deși, la prima vedere, adversarii par a fi favoriți.

”După o săptămână de la revenirea la echipă văd o îmbunătățire a jocului nostru. Cu siguranță va fi un meci greu. Din ce am vizionat, jocul celor de la Pardubice seamănă cu cel al echipei prezente la Memorialul Tordai, KB Kosice, cu care ne-am descurcat destul de bine. Să sperăm că joi ne vom prezenta și mai bine împotriva cehilor. Îi așteptăm pe suporteri, în număr cât mai mare la sală. Avem mare nevoie de susținerea lor și sunt sigur că ne vor fi alături”, a declarat căpitanul BC CSU Sibiu, Radu Paliciuc.

”Urmează un meci mult așteptat, atât de mine, cât și de jucători. Îi simt nerăbdători să joace un meci oficial. Băieții sunt cu un moral bun, după turneul de acasă. Sperăm să depășim problema de coeziune, pe care încă o avem, și să reușim un meci bun. Dacă și rezultatul va fi pozitiv, vom vedea joi. Pardubice a jucat și sezonul trecut în Cupele Europene, chiar în grupă cu Clujul, și au făcut 1-1 și pleacă favoriți din două motive. În primul rând datorită experienței în FIBA Europe Cup, dar și pentru că sezonul acesta ei au mulți dintre jucătorii de anul trecut, astfel că le va fi mai ușor să joace împreună. Cred însă că noi, acasă, suntem o echipă puternică, iar dacă forța individuală se transferă și la nivel de joc, putem spera la un rezultat pozitiv. Publicul, mai mult de cât oricând, ne poate împinge să facem un meci bun, o diferență pozitivă cât mai mare, dacă va fi posibil. Jucătorii noștri tineri răspund deja la public și unul dintre argumentele cu care i-am convins să vină la CSU Sibiu, a fost tocmai atmosfera pe care o fac suporterii noștri și modul în care susțin echipa. Deci publicul nu va fi doar al 6-lea jucător, ci și al 7-lea, și al 8-lea al 9-lea și vor face diferența”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Biletele de intrare costă 15 lei și se pot achiziționa exclusiv online, de pe www.csusibiu.ro sau www.kompostor.ro, până miercuri, 20 septembrie, ora 24.00. În măsura în care vor mai fi disponibile, acestea se vor mai comercializa și în ziua meciului, la casieria de la Sala Transilvania, înainte cu o oră de startul partidei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*