Filarmonica a participat la Zilele Culturale ale Judeţului în Biserica Reformată din Ocna Sibiului


Bucurându-se de susţinerea Consiliului Judeţean, Filarmonica de Stat Sibiu este părtaşă la ampla manifestare care „Zilele culturale ale judeţului Sibiu”, proiect iniţiat şi coordonat de conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, cu scopul declarat de a dezvolta activităţile culturale şi tradiţiile specifice în cadrul comunităţilor locale şi de a stimula turismul.


Ambientul primitor al Bisericii Reformate din Ocna Sibiului, situată într-un cadru natural de invidiat, a fost sporit prin puterea artei în general şi a muzicii în special în seara de 11 mai 2013 printr-un eveniment ce i-a avut protagonişti pe câţiva dintre cei mai valoroşi instrumentişti ai filarmonicii, Cvartetul „Intermezzo”.  Programul serii a cuprins lucrări de Bach, Mozart şi Cassado.

Alcătuit din instrumentiştii: Raluca Sfîriac – vioară, Elena Borz – vioară, Mihály Terez – violă, Anca Buţurcă – violoncel. Câteva cuvinte despre această formaţie vă vor da măsura popularităţii de care se bucură: participări la Festivalul de Teatru Sibiu 2011, la manifestările anului Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007, la Zilele culturale austriece 2008, la Ministagiunea Baroc 2012 sau la Summitul Nato de la Sibiu, septembrie 2012. Repertoriul formaţiei acoperă o arie stilistică largă, de la Baroc, la muzica de film.
Invitat special al serii a fost solistul Filarmonicii de Stat Sibiu, Cristian Florea. Violoncelist, dirijor, manager artistic, profesor și impresar, Cristian Florea a fost director artistic şi dirijor al Filarmonicii de Stat Sibiu, iar, în prezent, este dirijor șef al Orchestrei Naționale de Cameră a Republicii Moldova.

Laurenţiu Străuţ – purtător de cuvânt Filarmonica de Stat Sibiu

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat