Filme titrate la Arini Fest Cinema

Cea de-a doua ediție Arini Fest Cinema se pregătește de start. În perioada 7-9 august, în Parcul Sub Arini, sibienii sunt invitați la o serie de evenimente și activități creative și reacreative în mijlocul naturii.

Proiecții de filme în aer liber, sesiuni de muzică live sustinute de DJ CampSauvage, jocuri, ateliere de face-painting și pictură organizate de Magic Hands, fac parte din programul Arini Fest Cinema din acest an. Publicul este încurajat să organizeze și sesiuni de picnic în spațiile care permit amplasarea de pături, scaune, etc. Dacă prima ediție Arini Fest Cinema a adus în atenția publicului filme reprezentative semnate de Woody Allen, anul acesta, sibienii sunt invitați să pătrundă în fascinanta lume a lui Wes Anderson: „The Grand Hotel Budapest“ (vineri, ora 22:00), „Fantastic Mr. Fox“ (sâmbătă, ora 22:00) și „Moonrise Kingdom“ (duminică, ora 22:00).

Nume recunoscut

Ediția din acest an a Arini Fest Cinema aduce în atenția sibienilor cineaști cunoscuți. Regizor, producător și scenarist, Wes Anderson a regizat până în prezent 15 filme de lung și scurt metraj, fiind nominalizat la 6 Premii Oscar și fiind recompensat cu 85 de trofee, printre care și Bafta pentru cel mai original scenariu (”The Grand Hotel Budapest”). Nominalizat la Premiile Oscar, BAFTA, Globurile de Aur şi câştigător la Annecy, „Fantastic Mr. Fox“ aduce laolaltă vocile unor super-vedete de la Hollywood precum George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman sau Bill Murray într-o parabolă plină de umor şi de ironie. Domnul și Doamna. Fox trăiesc într-o casă liniştită, cu fiul lor Ash şi nepotul Kristofferson. După doisprezece ani de viaţa tihnită, existenţa lor bucolică devine prea apăsătoare pentru instinctul de animal sălbatic al domnului Fox. Curând el revine la vechiul obicei, acela de a fura găini.

Aventură și acțiune

„Moonrise Kingdom“ este un alt titlu care s-a bucurat de un succes răsunător în fața criticii și publicului deopotrivă. Având încasări locale de peste 50 de milioane de dolari, filmul a intrat într-un top al celor mai bune filme din toate timpurile, alcătuit de Empire. Avându-I în distribuție pe Ralph Fiennes, Jude Law, F. Murray Abraham, și Saoirse Ronan, „The Grand Hotel Budapest“, cel mai recent film al lui Anderson, a fost recompensat cu 4 trofee Oscar, (fiind nominalizat la 9 categorii) și un Glob de Aur. Filmul descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent. Arini Fest Cinema este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu și organizată de Cameleon PR&Events și Grey Projects.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*