Filmul “Mariţa”, în premieră naţională la Teatrul Gong

Filmul “Mariţa”, cu Adrian Titieni, Alexandru Potocean şi Bogdan Dumitrache, în regia lui Cristi Iftime, va fi prezentat în premieră naţională, pe 1 decembrie, la Teatrul “Gong” din Sibiu. 

Proiecţia de pe 1 decembrie va fi de la ora 19,00, conform unui comunicat de presă al instituției. Filmul va mai fi prezentat, de asemenea, sâmbătă, 2 decembrie şi duminică, 3 decembrie, de la ora 19,00. Proiecţia de duminică va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, avându-l ca invitat special pe actorul Alexandru Potocean.

”Mariţa” – lung metrajul de debut al regizorului Cristi Iftime a câştigat marele premiu al juriului Fedeora în secţiunea ”East of West” a Festivalului de Film de la Karlovy Var. Lungmetrajul a convins criticii europeni prin ”simplitatea regiei cestei opere de debut, concentrată pe viaţa de fiecare zi a unei familii ai cărei membri, deşi sunt despărţiţi după divorţul părinţilor, atunci când se întâlnesc, se bucură în mod spontan de energia pozitivă care îşi face loc în viaţa lor”, se arată în comunicat.

Lungmetrajul a mai fost premiat în secţiunea lungmetraj a ediţiei din acest an a Festivalului Anonimul.

”Mariţa” este un road-movie emoţionant cu un tată şi un fiu ale căror poveşti spumoase surprind tragicomicul existenţei. Sătul de propriile probleme de cuplu, lui Costi (Alexandru Potocean) i se face brusc dor de poveştile tatălui său, aşa că se hotărăşte să treacă pe la el.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuţie pe actorii Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Lucian Iftime, Bogdan Dumitrache, Victor Cociaş, Andrei Huţuleac şi Ana Ciontea. Scenariul a fost scris de Ana Buja şi Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoş Apetri, designer de costume Alexandra Alma Ungureanu, machiajul Maria Andreescu, scenografia Mălina Ionescu, iar sunetul a fost semnat de Dan – Ştefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru şi Florin Tăbăcaru. Producători Ada Solomon şi Radu Stancu.

Filmul are o durată de 100 de minute şi nu este recomandat celor sub 12 ani. 

Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri 11,00 – 18,00, sâmbăta 10,00 – 18,00, duminica 10,00 – 14,00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la librăriile Humanitas. Preţul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziţionate online şi în reţeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Acest spectacol este recomandat tinerilor cu vârsta de peste 10 ani.

“Mariţa” a fost inclus în competiţia oficială a ediţiei a V-a a Bosphorus Film Festival de la Istanbul, care are loc în perioada 17 – 26 noiembrie.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat