Finalizare integrală obiective de investiţii: Secţia Clinică Neurochirurgie şi Secţia Clinică Reabilitare Medicală I (Fizioterapie I)

baza tratament -bai

Blocul Operator al Secţiei Clinice Neurochirurgie intră în circuit funcţional

După ce, în luna ianuarie a acestui an, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a dat parţial în folosinţă un nivel complet nou rezultat în urma procesului de etajare a corpului ATI al spitalului şi    unde îşi desfăşoară activitatea Secţia Clinică Neurochirurgie, în luna martie a fost finalizat şi restul lucrării costând într-un bloc chirurgical complet nou şi modern, la standarde europene. Valoarea întregii lucrări este de 5,96 milioane de lei, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Noul bloc operator care va fi dat în folosinţă este prevăzut cu două săli de operaţie şi două circuite complet separate: unul pentru pacienţi şi unul pentru personalul medical. Aici vor fi operaţi toţi pacienţii Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu, dotările de ultimă generaţie permiţând efectuarea unei game de intervenţii complexe.

Ambele săli de operaţie sunt prevăzute cu presiune ridicată, printr-un sistem de flux laminar, acesta însemnând un mediu controlat din punct de vedere al presiunii, cu rol în asigurarea unui climat aseptic.sala operatie NCH

„În cadrul acestui bloc operator se vor putea face operaţii de transplant întrucât, pentru prima dată în spitalul nostru, vor fi dotate cu sistem cu flux laminar. Astfel, în sală va fi un mediu controlat din punct de vedere al atmosferei iar nivelul de contaminare va fi aproape de zero. Suntem în discuţii cu Agenţia Naţională de Transplant şi aşteptăm acreditarea în acest sens, cel mai probabil, pentru transplant osos” a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.

În cBazin Fizioadrul aceluiaşi spaţiu, este disponibil şi un salon postoperator, unde pacientul este adus pentru trezire şi îngrijiri de rigoare, precum şi alte spaţii destinate pregătirii intervenţiilor, sterilizării instrumentarului, grupuri sanitare, cameră asistente, spaţii de depozitare şi căi de acces., etc.

Bază modernă de tratament la Secţia Clinică Reabilitare Medicală I (Fizioterapie I)preoperator NCH

Secţia Clinică Reabilitare Medicală I fost extinsă şi complet renovată, valoarea investiţiei fiind de 6,46 milioane lei, fondurile fiind asigurate în întregime de către Consiliul Judeţean Sibiu.

În luna ianuarie 2015 imobilul a fost dat parţial în folosinţă, în circuit intrând nivelul rezultat în urma mansardării şi etajul I, cu spaţiile hoteliere şi cabinetele aferente, precum şi o parte a parterului.

Finalizarea integrală a reabilitării secţiei s-a încheiat în data de 31 martie, iar la data de 1 aprilie au fost date în folosinţă următoarele:

 La parter
– bazinul terapeutic care a fost repus în funcţiune după 28 de ani;
– sală de terapie ocupaţională şi elongaţii vertebrale.

 La subsol
– cabinetul de termoterapie;
– sală de hidroterapie prevăzută cu instalaţii pentru băi individuale, bazin treflă şi masaj subacvatic;
– 2 cabinete de masaj;
– 2 vestiare pentru personal cu grup sanitar propriu;
– 1 vestiar pentru pacienţi cu grup sanitar propriu;
– spaţii de depozitare materiale sanitare şi materiale pentru curăţenie;

Toate cabinetele au fost dotate cu aparatură nouă, performantă.

Dr. Vasile Spinean Decebal Todăriţă
Manager Purtător de cuvânt

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*