Finlanda are un consulat onorific la Sibiu

Cel de-al șaselea consulat din Sibiu a fost inaugurat, ieri, în prezența E.S. Päivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei în România.

Consulatul onorific al Finlandei la Sibiu se află pe str. Dealului nr. 6, iar în funcția de consul onorific a fost numită Elena Lotrean, directoarea Şcolii Primare Româno-Finlandeze din Sibiu.

„Atribuţiile de consul onorific sunt destul de specifice, în primul rând, de promovare a ţării pe care o reprezint, Finlanda, în spectrul cultural, economic şi în special educaţional, cel în care mă pricep cel mai bine. Apoi diverse aspecte administrative”, a declarat Elena Lotrean.

Lotrean conduce o şcoală în care învaţă 57 de elevi, cărora li se vor alătura alţi 30 din toamnă.

 

Tot ieri, cu aceeași ocazie, a avut loc conferința organizată cu ocazia lansării centrului de formare dedicat profesorilor, Finnish Teacher Training Centre (FTTC).

„În spiritul abordării educaționale finlandeze care ne inspiră, Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare care răspunde nevoilor de învățare ale profesorilor, abordând atât programe metodologice specifice corpului didactic, de predare – învățare – evaluare, dar și de dezvoltare personală și management al carierei. Pentru că tot ceea ce facem este despre învățare și îndrăznesc a spune, devenire, tema pe care ne-o propunem pentru lansare este perseverența. «Sisu» este un concept finlandez care nu are o traducere directă, dar se referă la rezistența mentală de a continua să acționezi chiar și în fața eșecurilor repetate și a șanselor potrivnice. Este un mod de a-ți trăi viața prin a manifesta perseverență, chiar și atunci când ai ajuns la capătul capacităților mentale și fizice”, a declarat Elena Lotrean.

Elena Lotrean s-a remarcat în 2015 prin faptul că a lansat „Drumul Preşedintelui”, primul tur turistic ghidat dedicat lui Klaus Iohannis la Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*