Sibiul se pregăteşte pentu cel mai mare eveniment cultural al anului. Festivalul Inernaţional de Teatru va reuni 350 de evenimente, prezentate de 4.000 de actori din 70 de ţări.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, care debutează astăzi, va pune oraşul sub zodia artei spectacolului. 350 de evenimete vor fi puse în scenă de peste 4.000 de actori din 70 de ţări. Alţi 1.000 de oameni vor face parte dn staff-ul tehnic al festivalului. Organizatorii apreciază că, zilnic, în jur de 60.000 de spectatori vor viziona evenimentele înscrise în program. În ciuda faptului că ediţia din acest an se desfăşoară sub semnul crizei.

Spectacole anulate

Cea de-a XIX-a ediție a FITS va fi prezentată sub genericul „Crize. Cultura face diferența”. Pentru prima dată, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a fost nevoit să renunţe la mai multe evenimente, după ce Ministerul Culturii și Patrimoniului Național a anunţat că nu poate finanţa festivalul decât cu jumătate din cele două milioane de lei promise, iar alte fonduri ar putea veni de la Senat. „Un festival ca cel de la Sibiu ar trebui să aibă un cadru mult mai bine securizat, iar în acest sens ar trebui regândită o strategie națională cât mai repede posibil. Vocația Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este să adune, sub semnul creativității, artiști din Europa și din lume, în așa fel încât Sibiul și România să devină un loc pentru dialog, un loc de promovare a creativității din România și spre România”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Organizatorii festivalului sunt astfel puși în situația dificilă de a anula 14 manifestări anunțate în programul din acest an.

Bilete rambursate

 

Toate biletele cumpărate pentru aceste evenimente vor fi rambursate în cel mai scurt timp posibil. Contravaloarea biletelor cumpărate online va fi rambursată direct în contul cumpărătorilor. Aceștia vor fi anunțați prin email sau telefonic cu privire la modificările de program. Posesorii de bilete cumpărate de la Agenția Teatrală din Sibiu sunt rugați să se adreseze Agenției pentru returnarea banilor sau pentru a schimba biletele cu locuri la alte spectacole. Anul acesta organizatorii au pus în vânzare peste 20.000 de bilete. Preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi locul în sală.

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.