FOCAR de COVID la o firmă care aprovizionează cu apă în sistem watercooler

Un focar de COVID a fost înregistrat la o firmă care aprovizionează cu apă în sistem watercooler în județul Sibiu. Epidemiologii au găsit aici patru cazuri pozitive. 

Potrivit Prefecturii Sibiu, focarul de COVID-19 a apărut într-o companie furnizoare de servicii pentru aprovizionarea cu apă în sistem watercooler, adică o firmă care îmbuteliază apă plată pentru dozatoare din județul Sibiu.

„În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecție a evoluat cu 4 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, având o rată de atac de 6,34%, identificate în perioada 11 – 14 august”, afirmă Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a identificat șapte contați ai cazurilor confirmate pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.

De asemenea, s-a stabilit ca, zilnic, să se facă dezinfectarea tuturor spațiilor în care societatea își desfășoară activitatea (la sediu și în punctele de lucru) precum și a mașinilor de distribuție.

„De asemenea compania testează săptămânal toți angajații pentru Ac IgM și Ac IgG, iar pentru cazurile pozitive se efectuează și testarea RT-PCR, iar angajatul este izolat până la primirea rezultatelor”, a mai spus Ștefan.

Programul de lucru al societății a fost defalcat în departamentele în care nu este posibilă telemunca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*