Cei mai tineri membri ai Ansamblului Folcloric „Ceata Junilor” au vorbit, prin dans, despre bucuria de a fi român, pe scena Festivalului Internaţional “Ohrid Sun”, din Macedonia.

În perioada 16-20 august, „Ceata Junilor” a reprezentat România în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional “Ohrid Sun”.

Organizat în Ohrid – un renumit centru cultural, spiritual și turistic din această ţară, festivalul se bucură de multă apreciere în rândul ansamblurilor folclorice, grupurilor corale, echipelor de majorete și grupurilor de dans modern, pe variate categorii de vârstă, de la copii, la tineri și adulți.

Deşi nu are caracter competitiv, festivalul reuneşte, an de an, sute de dansatori, toţi dornici să promoveze frumusețea folclorului autohton. La ediţia 2017 a festivalului au participat ansambluri folclorice din: Turcia, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Polonia, Lituania şi, bineînţeles, România.

Tinerii artişti sibieni, instruiţi de către profesorii de dans popular Alesea şi Ovidiu Sas, profesioniști de la Junii Sibiului, au prezentat în scenă momente coregrafice din zona Sibiului și a Transilvaniei de nord: suite de jocuri populare din Mărginimea Sibiului şi de pe Valea Hârtibaciului, dar și din Maramureş.

Această primă deplasare în străinătate s-a dovedit un real succes pentru membrii Ansamblului „Ceata Junilor”, atât pe scenă, în timpul reprezentaţiilor folclorice, cât şi în celelalte activităţi din programul festivalului – tururi culturale, plimbări de agrement pe lacul Ohrid şi activităţi de socializare, toate menite să accentueze ideea unităţii în diversitate.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*