Formare de consultanți CSR la Sibiu

 

Universitatea Româno-Germană din Sibiu, în calitate de partener în cadrul proiectului „Corporate Social Responsibility – CSR MATRIX”, a organizat în perioada 12 – 13 decembrie 2012 Seminarul de formare „Consultant CSR” și Masa Rotundă pentru discutarea produsului CSR MATRIX. La eveniment au participat peste 30 de reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului socio-economic, precum și membri ai Pactului Teritorial pentru Ocupare şi Incluziune Socială în Regiunea Centru şi ai Parteneriatelor Judeţene din Regiunea Centru.


 

Scopul acestei întâlniri a fost transferul modelului CSR MATRIX, a ghidului de implementare și a instrumentului de autoevaluare. De asemenea, în cadrul mesei rotunde s-a discutat și analizat gradul de dezvoltare al conceptului CSR în România, mijloacele de îmbunătățire și de racordare ale modelului la realitățile din țara noastră, precum și implicațiile financiar-contabile ale activității de responsabilitate socială corporatistă pentru organizații.

În cadrul Seminarului, s-a realizat o scurtă prezentare a proiectului Corporate Social Responsibility – CSR MATRIX”, a obiectivelor și activităților cuprinse în cadrul acestuia. În continuare s-a discutat despre conceptul de CSR, despre rolul, importanța și impactul responsabilității sociale a corporațiilor, precum și despre metodologia de implementare a modelului CSR Matrix, bazat pe ciclul PLAN – DO – CHECK – ACT.

Masa rotundă a cuprins discuții cu privire la aspecte importante legate de Responsabilitatea Socială a Corporațiilor (precum, resurse umane, etică și transparență, egalitate și diversitate, protecția mediului, marketing responsabil din punct de vedere social, securitate și sănătate în muncă, dialogul și dezvoltarea legăturilor cu comunitatea etc.) și adaptarea acestora la mediul organizațional din România.

Participarea la această întâlnire are un rol esențial în vederea dezvoltării și implementării conceptului de Corporate Social Responsibility la nivelul firmelor, instituțiilor publice, instituţiilor bancare și ONG-urilor din România.

„Vă invit să ne gândim cu toţii la problemele comunităţii, la modalităţile de soluţionare a acestora şi să vă propun ca în anul viitor să ne implicăm în cât mai multe proiecte de responsabilitate socială. Ne dorim să construim împreuna cu voi astfel de proiecte, pentru a ajuta comunitatea să progreseze. Este o invitație pentru firme, instituţii publice, ONG-uri, mass-media – pentru toţi cei care doresc satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite viitorul celor de mâine.”, a declarat prof.univ.dr. Hortensia Gorski, managerul proiectului CSR Matrix.

Universitatea Româno-Germană din Sibiu, în parteneriat cu Institudo de Soldadura e Qualidade (ISQ) Portugalia, CSR Global Austria, European Welding Federation Portugalia, Universitatea din Nicosia, Cipru și Camera de Comerț și Industriei a Sloveniei, implementează, în perioada octombrie 2011 – septembrie 2013, proiectul „Corporate Social Responsibility – CSR MATRIX” finanţat prin programul LifeLong Learning, subprogramul Leonardo da Vinci, acțiunea Transfer of Innovation.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*