Forumul German nu va susține Guvernul Dăncilă

Forumul Democrat al Germanilor din România nu va acorda susţinere guvernului Dăncilă, iar deputatul său, Ovidiu Ganţ, nu va vota pentru învestirea noului Executiv, anunță conducerea formațiunii.

Președintele FDGR, Paul Jurgen Porr

„FDGR nu va acorda susţinere guvernului Dăncilă, iar deputatul său, Ovidiu Ganţ, nu va vota pentru învestirea noului guvern PSD-ALDE, nefiind clarificate relaţiile dintre alianţa de guvernare şi FDGR în urma afirmaţiilor calomnioase ale unor membrii PSD şi ALDE la adresa FDGR începând cu 2014 şi a faptului că cele două partide nu s-au delimitat de aceste afirmaţii. Totodată, FDGR în continuare nu este de acord cu intenţia PSD-ALDE de a modifica legile justiţiei, nesusţinând aceste măsuri preconizate, şi nici cu modul în care au fost demise cele două guverne PSD-ALDE, generându-se instabilitate politică şi o imagine negativă a ţării noastre în străinătate”, motivează dr. Paul Jürgen Porr, preşedintele FDGR.

Noii miniștri, printre care se numără și sibianul Bogdan Trif, urmează să fie audiați în comisiile parlamentare de specialitate, luni dimineață, iar procedura de vot va începe în aceeași zi, la ora 15.00, astfel încât spre seară miniștri să poată depune jurământul la Palatul Cotroceni.

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*