Fotovoltaice în Viile Sibiului

Primul parc de panouri fotovoltaice din Sibiu se va construi în curând în zona Viile Sibiului. Consiliul Local Sibiu a aprobat deja documentaţia de urbanism PUZ şi RLU pentru această investiţie.

O societate privată intenţionează să construiască primul parc cu panouri fotovoltaice din municipiul Sibiu. În ultima şedinţă ordinară, consilierii municipali au dat undă verde documentaţiei de urbanism propuse de S.C. Eco Volt System S.R.L., care trebuie să înceapă construcţia parcului în următoarele 12 luni. Panourile solare şi centrala electrică fotovoltaică vor ocupa aproximativ 34.000 de metri pătraţi.

 

 

Lângă centură

 

Zona în care va fi amplasat acest parc se află în extravilanul municipiului Sibiu, în apropierea zonei numite „Grădina Sârbului“, la nord de şoseaua de centură. Terenul vizat, în suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi, este proprietatea Parohiei Evanghelice C.A. şi a fost închiriat de către Eco Volt System pentru 25 de ani. Însă, deocamdată, reprezentanţii firmei constructoare nu au putut oferi prea multe informaţii despre acest proiect. „În următoarele şase luni vom stabili o strategie şi ne vom apuca de treabă. Încă nu pot să vă spun cu exactitate când vor începe lucrările sau cât vor dura“, a explicat Cosmin Andreşoiu, administratorul Eco Volt System S.R.L., contactat de Mesagerul de Sibiu. Proiectul a fost întocmit anul trecut de către arhitectul Marius Timofte

 

Unic în Sibiu

 

Reprezentanţii municipalităţii au confirmat că au mai fost emise certificate de urbanism în acest sens, însă niciun investitor nu s-a apucat încă de treabă. „În perioada 2011 – 2012 au fost emise doar două autorizaţii de construire pentru amplasarea de panouri fotovoltaice pe imobile. Au fost, într-adevăr, emise mai multe certificate de urbanism, care nu s-au concretizat însă cu o autorizaţie de construire.  În ceee ce priveşte parcurile de panouri fotovoltaice, cel discutat în şedinta Consiliului Local din data de 28 februarie reprezintă prima astfel de iniţiativă în Sibiu“, a menţionat Mirela Gligore, şefa Serviciului Presă şi Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*