Frăticiu: “Răsplătesc votul și încrederea”

După 10 iunie, USL îşi doreşte Primăria – prin Gheorghe Frăticiu – şi o majoritate confortabilă în Consiliul Local

După 10 iunie, USL îşi doreşte Primăria – prin Gheorghe Frăticiu – şi o majoritate confortabilă în Consiliul Local


1.200 de avrigeni au participat, la jumătatea acestei săptămâni, la lansarea oficială a candidatului USL pentru Primărie, Gheorghe Frăticiu. Sala de sport a liceului “Gheorghe Lazăr” a fost neîncăpătoare pentru membrii şi simpatizanţii PSD, PNL şi PC.

Reporter: De ce credeţi că avrigenii ar trebui să vă acorde din nou votul pentru Primărie? Şi cum caracterizaţi echipa cu care vreţi să lucraţi?

Gheorghe Frăticiu: Am o echipă tânără, o echipă ambițioasă, cu multă experiență. O echipă care construiește, cu profesionalism, cu eficiență, ancorată în realitățile zilei de azi, nu visătoare la anii 2020 sau 2030. Suntem o echipă realistă, dedicată, care știe să gestioneze un buget local, care nu confundă banii publici cu propriul buzunar. Care știe cum se asfaltează o stradă, cum se realizează o canalizare, cum se întreține un parc.

Există în acest moment o inflație de promisiuni electorale. În marea lor majoritate fără acoperire financiară. Noi știm că așteptările cetățenilor sunt mari. Sunt atâtea de făcut și toate sunt importante și urgente. Am putea promite că le vom onora pe toate, dar nu vrem să mințim. De aceea, vom stabili împreună cu avrigenii ce vom face, în fiecare zonă, în fiecare cartier, în fiecare localitate. Priorităţile le vom realiza împreună, cu transparență, cu costuri minime. Desigur, vor exista priorități: modernizarea drumurilor, canalizări și alimentări cu apă. Vom acționa pentru atragerea de investitori, finanțări din fonduri europene, crearea de noi locuri de muncă.

Aş vrea să anunţ că, în următorii trei ani, doi importanți investitori vor crea la Avrig 700 de locuri de muncă. Firma Somarest, pe care am adus-o în Avrig în mandatul meu 2004-2008, va mai construi o fabrică lângă cea existentă, iar firma elvețiană Gunthard va face o investiție în industria alimentară de aproximativ opt milioane de euro, asigurând 400 de locuri de muncă. Ambele firme au cumpărat deja terenul, iar anul viitor vor începe construcția fabricilor. Aceste firme au venit la Avrig la invitația mea, prin strădania mea. Așa am înțeles să răsplătesc votul și încrederea care mi-a fost acordată în 2008.

Cred că Avrigul are nevoie de un primar cu experiență. Cred că Avrigul are nevoie de un profesionist. Nu merită să mai pierdem încă patru ani, experimentând variante fanteziste. Avrigul are nevoie de un Consiliu Local USL, fiindcă un primar fără consiliu nu poate realiza prea multe.

 

Reporter: În calitate de dascăl, ştiu că aveţi o legătură de suflet cu liceul avrigean. Cum sprijiniţi această instituţie?

Gheorghe Frăticiu: Chiar dacă lucrez de 18 ani în administrația locală, nu am uitat niciodată că sunt inginer profesor, meserie pe care am iubit-o pentru că mi-a dat posibilitatea să lucrez cu tinerii, să le înțeleg problemele, aspirațiile. Și acum mă bucur când sunt întrebat: ce mai faceți, domnule professor? Sau: ce mai faceți, domnule diriginte? Am fost apropiat de elevi și cred că din acest motiv am fost stimat și iubit de marea majoritate dintre ei. Investiția de la Liceul Gheorghe Lazăr a fost una din cele mai importante realizări și mă bucur că în calitate de manager de proiect am coordonat lucrările de construire a încă unui corp de clădire, corpul C, precum și mansardarea corpului B. Începând de anul viitor, nu vom mai avea ore după-amiaza, ceea ce cred că va îmbunătăți considerabil procesul de învățământ.

 

Reporter: Ca valoare şi impact, care este cel mai important proiect pe care îl coordonaţi?

Gheorghe Frăticiu: Toate proiectele pe care le-am coordonat sunt la fel de importante pentru mine. Baza sportivă, alimentarea cu apă la Bradu, modernizarea străzii Eroilor și încă multe altele mi-au dat putere, încredere și nu în ultimul rând satisfacția că pot munci pentru comunitatea în care trăiesc.

 

Reporter: Cum decurge campania electorală?

Gheorghe Frăticiu: Campania este, după părerea mea, una destul de civilizată. Se mai rup afișele, mai apar fluturași, dar nu există încrâncenarea altor campanii. Singurul lucru deranjant pentru mine sunt avizierele prea mici, făcute parcă special ca să pună în valoare panourile publicitare la care are acces doar actualul primar.

 

Reporter: Câţi consilieri locali îşi doreşte USL după alegerile din 10 iunie la Avrig? Aţi negociat postul de viceprimar, în eventualitatea în care veţi fi primar?

Gheorghe Frăticiu: USL și eu personal ne dorim să câștigăm funcția de primar, dar și o majoritate confortabilă în Consiliul Local. Desigur, va fi foarte greu, dar valoarea candidaților, tinerețea, dar și experiența lor ne dă multă încredere că vom obține un scor bun. Nu am negociat postul de viceprimar. Este prea devreme să ne gândim la acest lucru. Pentru noi este acum mult mai important să obținem victoria și apoi vom vedea.

Vreau să le mai spun un lucru avrigenilor: mersul la vot este o datorie și o responsabilitate. Prin votul lor, vor decide soarta orașului nostru. Îmi doresc ca, într-o dimineață de după 10 iunie, să-mi iau mapa, să bat la ușa Consiliului Județean și în calitate de primar să spun: “bună dimineața, domnule președinte Ioan Cindrea! Acestea sunt proiectele avrigenilor! Am venit să le realizăm împreună!”.

 

 

Discursuri şi muzică

 

Lansarea propriu-zisă a fost însoţită de un program artistic în care au evoluat ansamblul folcloric “Purtata Avrigului”  și Anya. Au participat deputatul Ioan Cindrea, candidatul USL la funcția de președinte al consiliului județean Sibiu, președinte PSD Sibiu, deputatul Mircea Cazan, președinte PNL Sibiu, Constantin Sofronie, secretar general PC Sibiu, consilieri județeni. Au mai luat cuvântul Ioan Moisin, liderul sindicatului sticlarilor de la Fabrica de Sticlă, părintele protopop Vasile Gafton și senatorul Ilie Stoica.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat