Fructe și legume, plantate pe banii Consiliului Județean

La finalul lunii aprilie, Consiliul Județean Sibiu a făcut posibilă desfășurarea de activități de grădinărit în zece şcoli din județul Sibiu, majoritatea din mediul rural, dar și din municipiile Sibiu și Mediaș.

În grădinile școlilor, elevii au plantat butași de pomi fructiferi (meri, peri, pruni, cireși), dar și zmeur, coacăz, căpșuni, răsaduri de legume (roșii, varză, ardei), precum și viță de vie. Ei învață astfel cum se cultivă fructele și legumele, importante pentru o alimentație sănătoasă, și totodată ajung să aprecieze mai mult hrana pentru obținerea căreia depun și ei eforturi în mod direct. Acțiunile au loc în cadrul Programului pentru școli al Guvernului României, în conformitate cu Hotărârea de Guvern privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Peste 600 de elevi implicați în proiect

Activitățile de plantare au implicat 654 de elevi din următoarele unități de învățământ : Școala Gimnazială „G.D. Teutsch” Agnita, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Alțâna, Școala Gimnazială „Corneliu Păcurariu” Micăsasa, Liceul Tehnologic Mârșa, Școala Gimnazială nr. 5 Mediaș, Școala Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu, Școala Gimnazială Marpod, Școala Gimnazială Rîu Sadului şi Şcoala Gimnazială Racoviţa.

În funcție de solicitările unităților de învățământ, Consiliul Județean a asigurat achiziționarea materialelor necesare, atât unelte, cât și butași și răsaduri. Suma totală decontată pentru aceste activități este de peste 16.600 lei.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*