“Frumoasa din pădurea adormită”, după doi ani din nou pe scenă la TBS

Keston_Meyer(SUA)3

Teatrul de Balet Sibiu reia miercuri, 11 februarie 2015, de la ora 19:00 spectacolul de balet clasic “Frumoasa din pădurea adormită” cu Mihai Mezei – prim solist al Teatrului Naţional Split, Croaţia şi Ada Gonzalez, balerină a TBS, în rolurile principale. Spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu.

 

Spectacolul “Frumoasa din pădurea adormită” este un spectacol ce aparţine stilului clasic, ce are la bază un libret scris de I. Vsevolojski şi M. Petipa, după povestea lui C. Perrault. Coregrafia originală este realizată de Marius Petipa pe muzica lui P.I. Ceaikovski. La Teatrul de Balet Sibiu, spectacolul a avut premiera în data de 21 noiembrie 2012, adaptarea coregrafică fiind realizată de coregraful rus Andrei Litvinov, iar regia de Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu. După doi ani de pauză, spectacolul se reia miercuri cu Ada Gonzalez (Spania) în rolul Prinţesei Aurora şi cu Mihai Mezei în rolul Prinţului Desire. Din distribuţia spectacolului mai fac parte Arisa Mori, Japonia (Zâna Liliac), Elena Canali, Italia (Zâna Canar), Yvonne Sligerland, Spania (Zâna Bunătăţii), Ayaka Nagai, Japonia (Zâna Dărniciei), Abigail Cockrell, SUA (Zâna Puterii), Satomi Netsu, Japonia (Zâna Speranţei), Keston Meyer, SUA (Carabosse).

 

Ada Gonzalez

Născută în Barcelona în anul 1994, Ada Gonzalez a început să danseze la vârsta de patru ani la Company&Company Barcelona şi a studiat baletul clasic timp de şase ani la “Centre de Dansa de Catalunya”, sub îndrumarea lui Roser Muñoz şi Joan Boix. În 2011 a obţinut Premiul I în Competiţia Internaţională de Dans “Ciutat de Barcelona”. Şi-a completat studiile cu profesori precum: Vincent Gros (Ballet du Capitole, Leipziger Ballet), Thomas Whitehead (Royal Ballet), Isabelle Ciaravola şi Gil Isoart (Opéra de Paris) şi Lienz Chang (Ballet Nacional de Cuba). Ada Gonzalez este balerină a Teatrului de Balet Sibiu din stagiunea 2013 – 2014. A câştigat de asemenea locul trei la Competiţia Mondială de Balet Sibiu în anul 2014.

 

Mihai Mezei

Mihai Mezei este unul dintre balerinii români cu o vastă experienţă scenică şi o carieră impresionantă în teatre de balet din România sau din străinătate. Mihai Mezei a absolvit cursurile Liceului Naţional de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti şi ulterior şi-a continuat studiile în cadrul Academiei Naţionale de Dans din Roma, Italia. De-a lungul carierei de balerin a fost pe rând balerin, solist şi prim solist al Operei Naţionale Bucureşti şi prim solist al Baletului Clasic din Paris, Franţa. În prezent Mihai Mezei este prim solist al Teatrului Naţional Split, Croaţia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*