Fruntași în clasament

FC Hermannstadt joacă, în etapa a XIII-a a Ligii 2, cu Dacia Unirea Brăila, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Partida va avea loc duminică, 22 octombrie, de la 11.30.

Echipa locală rămâne liderul clasamentului Ligii 2. Sibienii au terminat la egalitate, cu ASA Tg. Mureş, primul meci din istoria clubului disputat în nocturnă. Echipa sibiană a remizat, marți, scor 2 – 2, partida disputată pe Stadionul „Trans-Sil“ din Tg. Mureş, cu echipa locală ASA, contând pentru etapa a XII-a a Ligii 2. În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt se menţine pe primul loc în clasament, având 29 de puncte, cu unul în plus faţă de următoarea clasată.

Dezavantajați de arbitraj

Scorul a fost deschis de gazde, prin Mijokovic (min. 14). FC Hermannstadt a egalat prin Lucian Dumitriu, care l-a învins pe portarul advers cu un şut din interiorul careului mare (min. 24). Echipa sibiană a intrat în avantaj la cabine, după ce Andrei Hergheligiu a marcat în minutul 35, la capătul unei faze în care Bogdan Rusu a trimis mingea în bară. Rezultatul final a fost stabilit în minutul 66, de Sârbu.

FC Hermannstadt a terminat jocul în inferioritate numerică, Dan Roman fiind eliminat în minutul 85. Şi în această situaţie, sibienii puteau obţine toate cele 3 puncte, Bogdan Rusu marcând în prelungiri, dar reuşita a fost anulată pentru o presupusă poziţie de afară din joc a atacantului. Reluările au demonstrat, însă, că decizia tuşierului a fost eronată, Rusu plecând din poziţie regulamentară.

ALEXANDRU PELICI | antrenor: „Sunt bucuros că am obţinut un rezultat în urma căruia am revenit în fotoliul de lider, acolo unde ne este locul. Am fi meritat să luăm toate cele 3 puncte. Am avut gol valabil în prelungiri.“

Antrenorii Alexandru Pelici, Eugen Beza şi Florin Berţa au folosit următoarea formulă de echipă: Cătălin Căbuz – Daniel Tătar, Cătălin Pîrvulescu, Radu Crişan, Claudiu Pamfile – Ionuţ Stoica, Lucian Dumitriu – Andrei Hergheligiu (Alexandru Neacşa, min. 87), Bogdan Rusu, Petrişor Petrescu (Iulian Popa, min. 71) – Cosmin Neagu (Dan Roman, min. 79).

Voluntari pe Municipal

Pentru săptămâna viitoare, Federația Română de Fotbal a programat partidele din cadrul Cupei României. Astfel, partida din 16-imile Cupei României, dintre FC Hermannstadt și FC Voluntari, va avea loc miercuri, 25 octombrie, de la ora 14.00, pe Stadionul Municipal” din Sibiu.

Calificare în Liga Elitelor U19

Juniorii A ai clubului sibian au obținut calificarea în Liga Elitelor U19, după ce au terminat pe primul loc în Grupa 17 a etapei preliminare. FC Hermannstadt U19 a câștigat 9 din cele 10 meciuri disputate în această fază. „Am avut un parcurs aproape perfect. Am pierdut un singur meci, la Mediaș, cu Gaz Metan, scor 2-1, în tur. În rest, numai victorii. Spre exemplu, cu Miercurea Ciuc, o școală privată de fotbal, foarte puternică și bine organizată, am câștigat cu 4-0 la Sibiu, iar în ultima etapă, pe terenul lor, se juca practic calificarea în Liga Elitelor. Adversarul avea nevoie de o victorie cu 5-0, dar am câștigat noi cu 4-1. Cu Steagul Roșu, de asemenea o echipă puternică, am câștigat cu 3-2 la Brașov și cu 5-1 acasă”, povestește antrenorul FC Hermannstadt U19, Caius Băra. În Liga Elitelor U19, FC Hermannstadt a fost repartizată în Seria Vest, din care mai fac parte Centrul Național Mureș, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, ACS Poli Timișoara, Academia de Fotbal „Gică Popescu”, CSM Școlar Reșița, ACS FC Ardealul Cluj, CSȘ 2 Baia Mare, CFR Cluj și SCM Rm. Vîlcea. „Lotul nostru de U19 este alcătuit pe scheletul unei grupe de juniori de la FC Interstar, plus mai mulți jucători din lotul echipei a doua a clubului, cea din Liga 3, și alți câțiva de la cluburile din localitate cu care colaborăm. Obiectivul principal este acela de a forma jucători pentru viitor, care să fie pregătiți oricând să evolueze pentru cele două echipe de seniori, în Liga 3, respectiv Liga 2”, adaugă Băra. Lotul sibienilor îi cuprinde pe: Alexandru Pătruțiu, Adrian Panțiru, Răzvan Lungu, Silviu Fetelea, Rareș Lăcău, Paul Bordean, Radu Păucean, Andrei Stanciu, Andrei Belașcu, Ilie Solomon, Stelian Ciocănia, Andreas Bratu, Dragoș Bradu, Robert Oniț, Răzvan Burdușel, Vlad Sîrvu, Andrei Iovan, Cristian Chifu, Alexandru Străulea, Raul Băilă, Dragoș Ciorgovean, Teodor Coman, Cristian Bruslea.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat