Fotoreportaj-Zilele Culturale ale Județului: al doilea weekend

Cel de-al doilea weekend al Zilelor Culturale ale Județului Sibiu a debutat sâmbătă dimineață, în Țara Oltului. Deschiderea oficială a avut loc de la ora 10, în satul Porumbacu de Sus, pe platoul Mati Tours & Camp, situat la aproximativ 5 kilometri deasupra satului Porumbacu de Sus, în drumul spre Cabana Negoiu, în zona turistică numită Richirie. Startul evenimentului a fost dat de președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, care a vizitat personal fiecare stand amenajat,

a discutat cu expozanții și a degustat din produsele tradiționale pregătite de organizatori. De la eveniment nu au lipsit nici primarii localităților Avrig, Porumbacu de Sus, Arpaşu de Jos, Cârţa, Cârţişoara și Racoviţa, localități direct implicate în organizarea și desfășurarea evenimentelor înscrise în festival. Pentru sibieni dar și pentru turiști urmează încă o zi plină, deoarece organizatorii festivalului au pregătit evenimente variate precum lectură la înălțime, lansări de carte, proiecții de filme documentare, ateliere de educație montană, standuri de prezentare de articole sportive, trasee turistice, sesiuni de animație sportivă, drumeții pe munte sau petreceri la foc de tabără. Organizatorii Festivalului Culturii Montane sunt Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria comunei Porumbacu de Jos, Biblioteca Judeţeană ”Astra” Sibiu, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu şi Serviciul Public Salvamont Sibiu.

 

Mai multe despre cum s-au distrat sibienii la Zilele Culturale ale Județului în Țara Oltului veți putea citi în ediția tipărită a ziarului Mesagerul de Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*