Gabriel Liiceanu: Aș prefera ca autoritățile să sărbătorească 100 de ani de la Unire, unind România cu autostrăzi

Autoritățile se pregătesc să cheltuiască sute de milioane de lei pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire, iar 50 de milioane de lei vor fi alocați doar pentru ridicarea unui monument uriaș în formă de cactus în București.

Invitat în emisiunea „În fața ta”, de la „Digi24”, a spus că ar fi preferat ca banii să fie cheltuiți pe infrastructură rutieră.

„Dacă aniversăm acești 100 de ani, anii unirii Țărilor Române, atunci aș prefera ca banii dați pe un monument într-o țară enorm de săracă să fie băgați în șosele. Am fost la Sibiu, am ajuns în șase ore. Aș prefera să sărbătorim unirea unind provinciile, ori noi avem aceleași căi ferate de pe vremea lui Carol I”, a atras atenția Gabriel Liiceanu.

„Lucrul cel mai teribil pentru mine e că centenarul e sărbătorit și organizat de un partid care are descendența morală, uneori și biografică, vezi Iliescu, a celor care i-au băgat în închisoare pe eroii Unirii. Cum e posibil ca ei să apară în fața noastră când bunicii lor erau generali de Securitate și pe acei oameni care au făcut România mare i-au exterminat?”, s-a întrebat Gabriel Liiceanu. El a adus aminte faptul că mulți dintre eroii Unirii au murit în închisori și nu li se cunoaște mormântul și că au cazier judiciar, de vreme ce niciun Guvern nu a dat o lege prin care pedepsele politice să fie declarate nule, potrivit republica.ro.

Un comentariu

  1. Camelian Propinaţiu says:

    Firesc e să amânăm Serbările Centenarului pentru 2021, să plagiem eventual ce fac vecinii noştri cu Trianon 2020, inclusiv în Ardeal şi Banat. Deşi se ştia că vine Centenarul 1918, tineretul carierist a fost învăţat că-n postromânism nu dă bine la CV a cocheta cu patriotismul, iar viaţă intelectuală pentru un eveniment de asemenea complexitate nu prea mai avem. Şi nici nu vom mai avea vreodată fără 10% din pib alocaţi recuperator la EduCultură.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat