Gala de balet reconfirmă de fiecare dată, dragostea sibienilor pentru dans, eleganță și rafinament.

Miercuri 30 ianuarie 2013 a avut loc la Teatrul de Balet Sibiu prima Gală de balet din stagiunea 2012 – 2013, spectacol ce s-a bucurat de un foarte mare succes în rândul publicului, reprezentația jucându-se cu casa închisă.

Programul galei a adus pe scenă momente din cele mai frumoase balete din repertoriul clasic internaţional precum „Harlequinade“, “Baiadera”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Corsarul”, “Coppelia”, “Diana și Achteon”, “Esmeralda”, “Don Quijote”. Două momente speciale de dans contemporan,  ambele în coregrafia tinerei balerine a Teatrului de Balet Sibiu, Aleisha Gardner, originară din Noua Zeelandă, au făcut deliciul publicului, fiind îndelung aplaudate de către cei şapte sute cincizeci de spectatori prezenți în sala de spectacol. Regia spectacolului a fost semnată de Ovidiu Dragoman, iar maestrul de balet a fost Pavel Rotaru.

Evenimentul a fost prezentat de către jurnalista Alexandra Parnică – Cheșcu și actorul Alexandru Malaicu. Fotografiile realizate în timpul spectacolului vor fi încărcate pe pagina oficială de facebook a Teatrului de Balet Sibiu: www.facebook.com/TeatruldeBaletSibiu.

Două reprezentații în aceeași zi, dintre care una pentru elevi

Deși inițial a fost programată o singură reprezentație a spectacolului “Gala de balet”, pentru data de 30 ianuarie de la ora 19:00, interesul mare pentru spectacol manifestat de către şcolile și liceele sibiene, a determinat punerea în scenă și a unei reprezentații dedicată exclusiv elevilor. Astfel, spectacolul “Gala de balet” s-a dansat în aceeași zi și de la ora 13:00, pentru un grup de cinci sute de elevi din şcolile și liceele din Sibiu, care au venit la spectacol însoțiți de profesori, diriginți și părinți. Reprezentația dedicată elevilor a avut o durată mai scurtă, de doar patruzeci și cinci de minute, față de o oră și treizeci de minute cât a durat spectacolul de seară. Pentru reprezentația de la ora 19:00, au fost suplimentate în seara spectacolului, cu cincizeci, numărul scaunelor din sală, pentru a permite accesul în felul acesta și spectatorilor care nu au reușit să cumpere bilete din timp.

Un moment în avanpremieră, în programul galei, din spectacolul lunii februarie

Un moment special în cadrul galei l-a reprezentat pas de deux-ul în avanpremieră, din spectacolul pe care Teatrul de Balet Sibiu îl pregătește pentru luna februarie: “Anotimpurile”. Spectacolul “Anotimpurile”, pe muzica lui Antonio Vivaldi și în coregrafia Aleishei Gardner, este primul spectacol de dans contemporan pe care Teatrul de Balet Sibiu îl pregăteşte în acestă stagiune. Spectacolul va avea premiera miercuri, pe 27 februarie 2013 şi va fi reluat pentru toţi iubitorii dansului joi, 28 februarie 2013.

“Tilogie Ionesco” spectacolul lunii martie la Teatrul de Balet Sibiu

Programul Teatrului de Balet Sibiu continuă cu reluarea, programată pentru data de 6 martie 2013,  a spectacolului de dans contemporan, “Trilogie Ionesco”, un spectacol ce a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în 17 iunie 2009, regia și coregrafia fiind semnate de Monica Uță – Fotescu.

Biletele pentru spectacole Teatrului de Balet Sibiu, cele mai accesibile din țară

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu, puse în scenă la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu sunt, prin comparație cu instituții de profil din țară, cele mai accesibile publicului, prețul unui bilet întreg fiind de zece lei, iar a unui bilet cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari fiind de cinci lei. Biletele pot fi cumpărate de  la Casa de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 11:00 – 17:00, din secretariatul instituţiei.

 

Teatrul de Balet Sibiu a luat fiinţă în anul 2008 fiind constituit oficial din Corpul de Balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, instituţie subordonată Consiliului Local Sibiu. Instituţia este condusă de Ovidiu Dragoman, numără în componenţa sa douăzeci si doi de balerini, zece băieţi şi douăsprezece fete, dansatori din toate colţurile lumii, din Noua Zeelandă, Japonia, Statele Unite ale Americii şi bineînţeles România, parte dintre ei membri ai ansamblului încă din 2008.

 

 

Contact

Ramona Palade

Project Manager

+40 771 608 550

office@sibiuballet.ro

 

 

 

Mihai Zugravu

PR Manager

+40 730 030 714

mihai.zugravu@artexservices.eu

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat