„Galbenă-albastră e inima noastră…“

Cu fanii la ușa sălii, înainte de turneu, pentru o superbă declarație de dragoste față de culorile clubului, CSU Sibiu a câștigat clar ambele întâlniri din week-end.

CSU Sibiu ne-a reamintit în week-end ce am pierdut odată cu pandemia: bucuria de a cânta la unison cu mii de fani, mai ales când jocul „merge“, de a-i încuraja pe jucători să forțeze „suta“, deși meciul e ca și jucat. O senzație care nu poate fi înlocuită cu nimic.

Victorii clare

Elevii lui Dan Fleșeriu au închis bine Turneul 11 al Ligii Naționale de baschet masculin, desfășurat în week-end în Sala Transilvania din Sibiu. Ușor crispați după cele 2 insuccese din urmă cu o săptămână, au luat foarte în serios partidele cu CSM Galați și CSM Tg. Jiu. Le-au câștigat clar pe ambele, chiar dacă au avut și momente de căderi în joc.

Fanii și jucătorii CSU Sibiu au fost din nou „cei mai buni“ în week-end

Determinarea a fost cuvântul de ordine atât în primul duel, cu CSM Galați, scor final 94-75 (29-20, 18-14, 21-18, 26-23), cât și la cel de-al doilea, cu CSM Tg. Jiu, scor 92-68 (23-14, 20-12, 25-21, 24-21).

Determinare maximă

Una din ultimele faze ale ultimului joc ne-a arătat dorința de victorie a „vulturilor“, plăcerea de a juca, de a-și mulțumi fanii din fața ecranelor. Cu numai un minut și 10 secunde înainte de final, la 91-63 pentru CSU Sibiu, KJ Jackson a riscat o pătrundere în mare viteză, spectaculoasă, fiind faultat în săritură. A căzut urât, pe spate și s-a lovit cu ceafa de podea. Din fericire, n-a fost nimic grav. Jucătorul nostru s-a frecat puțin în zona loviturii, apoi a devenit atât de concentrat la joc încât ai fi zis că meciul e abia la început, ori scorul e cel puțin egal. Kaelin Nolan Jackson avea să fie, de altfel, și principalul nostru marcator, în ambele întâlniri.

Încurajați de suporteri

Dorul de baschet, de meciurile faine făcute de CSU, i-a strâns pe fani în parcarea din spatele Sălii Transilvania, la intrarea spre vestiare. Distanțați, și-au încurajat favoriții, iar aceștia ne-au răsplătit pe toți cu faze spectaculoase. „E minunat. Întotdeauna iubesc energia transmisă înainte de meci. Când ai suportul fanilor, care te susțin, e minunat. Chiar îți dau un plus de energie înainte de joc“, avea să declare Blake Reynolds, după victoria cu CSM Galați. „Mulțumim suporterilor care ne-au încurajat astăzi! Nici nu știți cât de mult a contat“, a transmis și clubul CSU, pe pagina de socializare.

Pe drumul cel bun

Dincolo de rezultate rămân totuși de corectat erorile din jocul nostru, pentru a intra în play-off în cea mai bună formă. „E o perioadă mai lungă de timp în care nu ne regăsim așa de bine pe teren, iar cele 24 de turnover-uri (nr – mingi pierdute) pe care le-am avut astăzi (nr – sâmbătă) îmi spun exact acest lucru. Totuși, băieții își doresc, încearcă și probabil că vor și reuși să joace din ce în ce mai bine“, spunea Dan Fleșeriu după meciul cu CSM Galați. „Un meci mai bun astăzi (nr – duminică). Am avut mai multe assist-uri și am limitat numărul de turnover-uri. Am avut o apărare agresivă la minge și asta ne-a permis să facem și multe intercepții (…) Dacă vom continua pe drumul acesta, putem să sperăm în continuare că vom avea din nou un vârf de formă atunci când va fi mai important, și anume în play-off“, avea să transmită antrenorul sibian, la finalul turneului.

Dan Fleșeriu l antrenor CSU Sibiu: „Jucătorii au simțit energia suporterilor care au venit să ne încurajeze înainte de meci și le mulțumesc pentru încrederea pe care o au în noi, chiar dacă trecem printr-o perioadă mai puțin fericită. Cu ajutorul lor, sperăm să redevenim acea echipă puternică, de care toată lumea se temea în ianuarie“

Principalii marcatori pentru CSU Sibiu, în meciul cu CSM Galați, au fost Jackson 19 puncte, Addison 17 pct., Blake Reynolds 12 pct., iar cu CSM Tg. Jiu – Jackson 16 pct., Rathan 14 pct., Addison 13 pct., Török 10 pct., Reynolds 10 pct.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*