Garda Forestieră a pus mâna pe lopată

Consilierii din cadrul Gărzii Forestiere Brașov au fost invitați și au participat anul acesta la acțiunile de împădurire din cadrul evenimentului numit generic „Luna plantării arborilor”, desfășurat între 15 martie și 15 aprilie în toate cele cinci județe arondate: Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș.

Au participat la acțiunile de împădurire, plantând împreună puieți forestieri alături de silvicultori și elevi, cadre didactice, pensionari, voluntari, membri ai unor asociații non-guvernamentale, jandarmi, militari, polițiști, pompieri și reprezentanți ai autorităților locale.

Pentru tinerii participanți, aceste acțiuni au avut și un rol educativ însemnat, aceștia învățând să planteze puieți forestieri. În plus, silvicultorii le-au explicat și arătat modul prin care se pot implica pe viitor în protejarea pădurilor.

Campania continuă

În cele cinci județe au fost împădurite 565,79 hectare, s-au făcut completări pe 288,12 hectare și s-au înregistrat regenerări naturale pe 781,11 hectare. În total, a fost regenerată artificial sau natural o suprafață de 1.635 hectare.

„Împreună în aceste acțiuni, am plantat suprafețe care au fost parcurse cu tăieri rase, terenuri degradate, terenuri afectate de calamități naturale și au fost executate completări curente în zonele împădurite în anii anteriori. Campania de împăduriri de primăvară continuă în zonele montane din județele Harghita și Sibiu, acolo unde mai sunt condiții prielnice din punct de vedere altitudinal“, susține inspectorul-șef Cristian-Vasilică Ignat.


Cosmin PAL

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat