Gastronomia locală, pe înțelesul elevilor

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, desfășoară proiectul cultural „Educație în gastronomie, în susținerea Regiunii Gastronomice Europene Sibiu 2019”, finanțat de Consiliul Județean Sibiu, prin Complexul Național Muzeal Astra Sibiu.

Anca Tulbure

Acest proiect se înscrie în aria tematică a programului „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”, obiectivul proiectului fiind educarea elevilor pentru a dezvolta abilități legate de gastronomie.

„Prin elaborarea unor activități specifice gastronomiei și implementarea lor la clase ale ciclului gimnazial și liceal, ne propunem accesarea emoțiilor pozitive, schimbarea de atitudine și dezvoltarea creativității pentru tânăra generație. Proiectul-pilot, unic în România, se derulează în școli din Sibiu și Mediaș. Ca urmare a discuțiilor derulate în cadrul workshop-ului privind introducerea activităților gastronomice în învățământul preuniversitar, se va elabora o broșură cu teme dedicate unor activități simple, specifice gastronomiei, ce vor fi coroborate cu tematica inclusă în curricula claselor țintă“, susține Anca Tulbure, responsabil comunicare proiect. Broșura este elaborată de un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului și Facultatea de Științe Economice și de cadre didactice și inspectori de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și de la Palatul Copiilor. În prezent, profesorii evaluează la clasă activitățile propuse, urmând ca la finele lunii octombrie, să se matureze forma definitivă a modulului pedagogic intitulat „Educație în gastronomie”, ce urmează să fie publicat la finele lunii noiembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*