Gata de redeschidere

 

Din 1 martie, sibienii se vor putea bucura de consultaţii în cele mai bune condiţii şi timp de aşteptare redus, în noul ambulatoriu modernizat cu fonduri europene.

După mai bine de doi ani de renovări, ambulatoriul nr. 1 al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a fost reabilitat şi va fi redat pacienţilor. Aici se vor muta toate specializările medicale, cu excepţia cardiologiei şi ginecologiei, care rămân în ambulatoriul nr. 2, de pe b-dul Coposu.

 

Condiţii decente

 

Cele 16 specializări vor fi readuse de pe unde au fost înghesuite. „Sunt foarte fericit că am ajuns în această situaţie. Din 1997 coordonez activitatea ambulatoriului şi în sfârşit se vor putea face consultaţii în mod civilizat. Acest lucru se datorează şi celor peste 100 de medici şi asistente care au lucrat în condiţii improprii prin subsolurile spitalului, pe unde au fost mutate cabinetele, dar şi pacienţilor care au înţeles situaţia“, explică medicul coordonator Adrian Moga. În 2010, când au început lucrările, nu exista nici un spaţiu pentru mutarea cabinetelor, asfel că ele au fost înghesuite prin subsolurile spitalului. Fostul manager al unităţii, medicul Adrian Şanta, este de părere că „în sfârşit lucrurile s-au aşezat şi activitatea de ambulatoriu se va rupe de pacienţii internaţi, astfel că lumea nu va mai fi nevoită să se plimbe de colo-colo prin curtea spitalului“. Clădirea a fost dotată şi cu lift, iar la mansardă au fost create 16 noi spaţii.

 

Investiţii de aproape 6 milioane de lei

 

Lucrările au fost finalizate la sfârşitul lunii decembrie, fiind executate de asocierea de firme SC Sinecon SRL – SC Polisano SA, cea din urmă asigurând dotarea cu echipamente medicale. Valoarea investiţiei se ridică la peste 5,7 milioane de lei fără TVA, dintre care peste 4,6 milioane au fost investiţi în lucrările de reabilitare. „Lucrările la vechea Policlinică, precum şi dotările cu aparatură erau absolut necesare, întrucât clădirea prezenta deteriorări semnificative, iar cel mai nou echipament data de acum 20 de ani. Cu siguranţă, prin această investiţie, gestionată de Consiliul Judeţean, condiţiile în care se desfăşoară actul medical şi calitatea acestuia sunt substanţial îmbunătăţite. Sănătatea, respectiv modernizarea şi dotarea spitalelor aflate în subordinea noastră rămâne şi în 2013 un obiectiv prioritar“, promite Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu. La creşterea calităţii actului medical vor contribui considerabil şi cele 16 echipamente medicale noi. De asemenea, cabinetele medicale şi sălile de aşteptare urmează să fie dotate cu mobilier până în 20 februarie.

 

Marius SITAR | director general Sinecon SRL

 

„Ne bucurăm să avem în portofoliu o lucrare de asemenea anvergură. Garanţia lucrării este de cinci ani de zile şi în timp se va vedea calitatea.“

 

Planul clădirii

 

l Parter: ortopedie, sala ghips, radiologie cu cameră obscură, chirurgie plastică, neurochirurgie

l Etajul I: citologie, neurologie, fizioterapie, comisia de expertiză a capacităţii de muncă, diabet-nutriţie

l Etajul II: ORL, medicina muncii, dermatologie, oftalmologie

l Mansardă: oncologie, chirurgie, urologie, HIV, gastroenterologie, medicină internă, alergologie, endocrinologie, nefrologie, hematologie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*