Peste 2.000 de studenți au sărbătorit absolvirea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu


Pia
ța Mare din Sibiu a răsunat în aplauzele și uralele a peste 2000 de studenți ai Universității “Lucian Blaga” care au sărbătorit absolvirea studiilor de licență.

Mai mult de 2.000 de studenți ai ULBS, îmbrăcați în robe și circa 250 de studenți ai Academiei Forțelor Terestre din Sibiu s-au reunit în Piața Mare pentru un eveniment grandios – prima festivitate de absolvire realizată în comun de cele nouă facultăți ale Universității.

Au fost prezenți și colegii lor din ani mai mici, care alături de susținători, prieteni și familie și publicul interest de manifestare au însumat peste 5000 de persoane.Pentru a marca încheierea anului universitar 2012-2013 și absolvirea studiilor de licență a unei noi generații, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a organizat, sub egida agendei culturale Sibiu Smart, evenimentul Gaudeamus – cursul festiv al absolvenților promoției 2013. La eveniment au luat parte conducerea Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a Academiei Forțelor Terestre, oficialități ale Sibiului- dl Primar Klaus Iohannis, dl. Prefect Ovidiu Sitterli și Președintele Consiliului Județean dl Ioan Cindrea, precum și Mitropolitul Ardealului ÎPS Laurențiu Streza. Cu toții le-au urat tinerilor absolvenții succes în drumul pe care de-acum îl vor începe, asigurându-i că Sibiul- locul formării și dezvoltării lor- îi va primi mereu cu brațele deschise.Pe scenă au urcat și vedetele acestui eveniment- studenții. Câte un reprezentat al fiecăreia dintre cele nouă facultăți ale ULBS și al AFT a luat cuvântul, împărtășind celor prezenți frânturi din semnificația greu de explicat a anilor de studenție. Cuvântul de pe buzele tuturor a fost mulțumesc”- adresat profesorilor, părinților, colegilor.13 dintre studenți au fost premiați cu diplome de excelență pentru rezultatele deosebite obținute în timpul facultății, alături de care au fost recunoscute meritele echipei Technocrats- ocupantă a locului 20 la concursul european de roboți Eurobot și ale echipei de fotbal a universității care este campioana națională universitară. Jean Oprișor a fost invitat de onoare al evenimentului, interpretând imnul studentului sibian „Fost-am student sibian”, iar la finalul serii trupa Vama le-a cântat proaspeților absolvenți despre mare, libertate, despre dorința de a rămâne mereu tineri și atingerea țelurilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*