Gaz Metan Mediaș, în coborâre

Eliminată din Cupă de echipa de liga secundă Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, Gaz Metan Mediaș a cedat și-n campionat, 1-2 la Botoșani. A rămas cu 28 de puncte și a coborât pe locul 9 în clasamentul Ligii I.

Penalti contestat

Soarta partidei disputate luni seara, la Botoșani, a fost tranșată în repriza secundă. Practic, toate cele trei goluri ale partidei din Moldova au fost marcate în actul doi. FC Botoșani a deschis scorul imediat după pauză, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Hamidou Keyta, iar alb-negrii au egalat prin reușita lui Yuri Matias din minutul 68. Peste doar un minut, Mahmoud Al Mawas și-a adus din nou formația în avantaj, decisiv pentru soarta celor 3 puncte.

La finalul partidei, tehnicianul alb-negrilor a contestat maniera de arbitraj a lui Lucian Rusandu. Teja consideră că nu era normal ca acesta să acorde lovitură de pedeapsă pentru gazde. „I-am reproșat arbitrului, la final, – de fapt nu i-am reproșat, am vorbit cu el – că nu era normal să rupă echilibrul. A tras de la 30 de metri și jucătorul s-a ferit ca să nu-l lovească în față. Mai ales pe vremea asta, impactul este foarte dur, cu mingea înghețată. S-a întors omul, ca să nu-l lovească în față, ce vrei, să-i rupă nasul? Îl atinge în mână și dă penalty. Nu a vrut să joace mingea, nu a avut intenție. Dar, așa e la noi, cine țipă mai tare de pe margine, primește!”, a comentat Mihai Teja.

În urma acestui rezultat, Gaz Metan a rămas cu zestrea de 28 puncte și a coborât pe poziția a 9-a a clasamentului Ligii I. Formația lui Mihai Teja va juca duminică, de la ora 18.00, pe teren propriu, cu CFR Cluj. (M. S.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*