Patrula de Reciclare, record de colectare a deșeurilor electrice cu ajutorul suporterilor. Panalim – printre partenerii de bază

O firmă de panificație din județul Sibiu este unul dintre cei importanți parteneri ai RoRec.

Panalim Cisnădie a casat în cadrul unui program național derulat de asociație peste o tonă de deșeuri elctrice și electronice. „Avem o colaborare foarte bună cu RoRec, deoarece am lucrat cu ei în mai multe rânduri. Prin ultima acțiune pe care am derulat-o, am casat vitrine, instalații de climatizare, case de marcat și calculatoare. Totul a durat două zile, deoarece partenerii noștri au fost foarte prompți. Nu a existat nici un incident. Sperăm ca astfel de inițiative să aibă loc mai des“, ne-a declarat Vasile Ștefănuță, managerul Panalim Cisnădie.

Acțiune națională

PATRULA DE RECICLAREPatrula de Reciclare atinge un nou record: peste 130.000 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) au fost colectate în 2014 cu ajutorul Suporterilor programului.
Firme și instituții din toată țara au casat aparatele electrice nefolositoare din gestiune și și-au mobilizat angajații și colaboratorii să procedeze la fel cu vechiturile din birouri sau de acasă pentru a susține copiii și profesorii din Patrula de Reciclare.

Suporterul anului

bauMax a casat peste 12.000 kg de DEEE, în București și în diferite județe, și a contribuit la succesul Patrulelor care au câștigat premiile naționale la ediția 2013-2014. „Colectarea selectivă înseamnă responsabilitate față de mediu și un pas important spre o mai bună calitate a vieții pentru toţi“, a apreciat Marius Tănase, reprezentantul retailerului. Partenerii de tradiție ai programului – Agenția Națională a Funcționarilor Publici, inspectoratele școlare, comisariatele Gărzii de Mediu, AGERPRES și Radio 3Net „Florian Pittiș“ – au inspirat numeroase alte instituții publice să le urmeze exemplul. Persoanele juridice, dar și orice sibian, pot preda la reciclare DEEE, sunând la TelVerde 0800/444800 (gratuit în toate rețelele de telefonie) sau scriind la suporterpatrula@rorec.org.

Cristian OPREA | manager proiect

„Este un început vertiginos de ediție! În primele trei luni am colectat cea mai mare cantitate pentru această perioadă, de la lansarea programului, în 2011, datorită Suporterilor. Pentru că și-au propus țeluri din ce în ce mai înalte, agenții din Patrulă au «bătut la ușa» companiilor și instituțiilor, acolo unde există multe deșeuri electrice, dar, mai ales, acolo unde mulți oameni lucrează, se ajută, se motivează unii pe ceilalți. Acolo unde un gest poate inspira o întreagă comunitate. Echipa Suporterilor care s-a extins, încet, încet, în toată țara, a contribuit semnificativ la reușitele cu care ne mândrim. Puterea exemplului dat de ei este și cel mai important câștig. Acest lucru ne dovedește, fiecăruia dintre noi, cât de simplu poate fi un gest benefic pentru natură și comunitate.“

1
milion de kg de DEE este ținta până în septembrie 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*