Gheorghe îşi caută dreptatea

 

Exclus din Arma

Alexandru Gheorghe a devenit celebru în timpul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Băsescu

Alexandru Gheorghe a devenit celebru în timpul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Băsescu

ta Română, sibianul Alexandru Gheorghe, cel care iarna trecută a apărut la protestele din Piaţa Universităţii îmbrăcat în uniforma militară, îşi caută dreptatea mai departe în justiţie. Deşi a a pierdut procesul şi ar trebui să restituie banii de şcolarizare, fostul locotenent vrea să meargă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De altfel, după eşecul candidaturii la Primărie, Gheorghe are în vizor fotoliul de parlamentar.

 

Cariera militară a lui Alexandru Gheorghe s-a încheiat în februarie. Consiliul de judecată de la unitatea din Câmpia Turzii l-a exclus din Armată. Ofiţerii Flotilei 71 Aeriene l-au găsit vinovat de participarea la mitingul din Bucureşti, purtarea uniformei militare pe timpul participării la proteste, neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei şi acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-mediei civile, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii.

 

Până la Haga?

 

Sibianul în vârstă de 28 de ani a contestat această decizie. Acum câteva zile, a pierdut procesul, dar va face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ameninţă că va merge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), dacă e nevoie. „Am fost în a doua instanță, s-a hotărât respingerea acțiunii ca fiind neîntemeiată de către Curtea de Apel București. Urmează să primesc înștiinţarea acasă cu respectiva decizie şi vom face apel la Înalta Curte. Dacă și acolo ni se va respinge, vor merge la CEDO. Este ultima șansă. Şanse matematice de reîncadrare există, atâta timp cât justiţia mai are pentru noi căi legale de atac. Şanse reale, însă… nu ştiu”, recunoaşte Alexandru Gheorghe. Dacă instanţa nu-i va da dreptate, el ar trebui să restituie statului aproximativ 30.000 de euro, bani cheltuiţi pentru şcolarizarea sa.

 

În căutarea stabilităţii

 

Fără loc de muncă şi „condamnat” de un sistem din care până de curând a făcut parte cu mândrie, Gheorghe şi-a pregătit un CV şi l-a postat pe mai multe site-uri de recrutare, în speranţa că va găsi un loc de muncă. Însă planurile sale de viitor sunt mult mai măreţe. „Deocamdată nu am ce face. Mă lupt cu sistemul. Am de partea mea unul dintre cei mai buni avocaţi din ţară. Şi îmi caut de lucru. Am un CV care, cred eu, mă recomandă. Însă mă gândesc serios şi la o carieră în politică. Să candidez pentru o funcţie de parlamentar”, dezvăluie Alexandru Gheorghe. De altfel,  sibianul nu este străin de politică. În luna iunie, s-a înscris în cursa pentru Primăria municipiului Sibiu din partea Partidului Naţional Democrat Creştin. A obținut doar 371 de voturi din cele 67.954 valabil exprimate în municipiul Sibiu, adică un procent de doar 0,54, ceea ce l-a plasat pe penultimul loc din cei zece candidaţi.

 

Susţinere populară

 

Alexandru Gheorghe a devenit celebru în timpul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Traian Băsescu: s-a alăturat protestatarilor din Piaţa Universităţii, îmbrăcat în uniforma militară. Atunci, mii de oameni i-au admirat gestul şi l-au susţinut scandând lozinci precum „Cinste lui, cinste ofiţerului!”

 

Alexandru GHEORGHE | fost militar

 

„Eu şi avocatul facem această acțiune din principiu, pentru a ne lupta până la capăt, pentru că, sincer, o reîncadrare într-un sistem care nu te vrea este un pic nelalocul ei.”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*