Gheorghe Mărginean construiește un hotel de 4 stele la intrarea în Sibiu

Dezvoltarea turismului la Sibiu merge mână în mână cu investițiile tot mai consistente în infrastructura hotelieră.

Cea mai recentă inițiativă în acest sens îi aparține omului de afaceri Gheorghe Mărginean, născut la Mediaș, despre care presa centrală scrie că intenţionează să constru­iască un hotel de patru stele, cu 80 de camere, într-o zonă foarte bună a municipiului Sibiu.

Karpaten Turism, una dintre cele mai importante agenţii de turism din România, deţinută de Mărginean, com­pania a depus documentaţia nece­sa­ră pentru a obţine autorizaţiile necesare de la Primăria Sibiu şi de la Agenţia pen­tru Protecţia Mediului Sibiu. Hotelul va fi amplasat pe bu­levardul Vasile Milea, va avea o capa­ci­tate de circa 140 de turişti, iar terenul pe care urmează să fie ridicată unitatea are o suprafaţă de peste 1.300 de metri pătraţi, unde vor fi amenajate și 42 de locuri de parcare, conform datelor publice.

Pe terenul de la intersecția bulevardului Milea cu strada Oncești și Valea Săpunului, unde este prevăzută investiția, se află acum o casă părăginită, cu un singur nivel, care urmează să fie demolată.

Gheorghe Mărgi­nean / foto: Business Magazin

Con­tactat de Ziarul Financiar, Gheorghe Mărgi­nean nu a dorit să dea mai multe detalii despre proiect.

Hotelul va avea trei etaje și mansardă. „Poziția zonei studiate ca amplasament prin PUD constituie un cap de perspectivă la intrarea în Sibiu și este obligatoriu din punct de vedere urbanistic ca volumul viitoarei construcții și poziția față de stradă să susțină ansamblul, să fie reprezentativ funcțiunii, dar fără ostentație, condiție în care va forma un nucleu important în strategia de dezvoltare a turismului și serviciilor în municipiul și județul Sibiu”, se arată în documentația de urbanism.


Mihai COLIBABA

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat