Gorghiu își dorește un liberal în fruntea Primăriei Sibiu

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri că îşi doreşte ca urmaşul lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu să fie un liberal, nu un membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) cum este acum.

Alina Gorghiu caută în PNL "un urmaș potrivit pentru Klaus Iohannis"

Alina Gorghiu caută în PNL „un urmaș potrivit pentru Klaus Iohannis”

„Ştiu că relaţia (cu FDGR n.r.) a fost una extrem de bună, oportună, constructivă, cu consecinţe favorabile şi de o parte şi de alta, dar vă mărturisesc că în calitate de copreşedinte al acestui partid îmi doresc foarte tare ca Partidul Naţional Liberal să aibă un candidat la Primăria Sibiului. Şi aş putea să pun rămăşag cu dvs. că o să şi câştigăm. Îmi doresc să avem o competiţie internă autentică, să avem cât mai mulţi doritori care să se înscrie în această cursă şi de ce nu, cred că vom găsi un urmaş potrivit pentru Klaus Iohannis din rândurile PNL, care la Sibiu e o filială foarte bine conturată, o filială puternică, care merită să aibă un primar pentru următorii patru ani din 2016”, a spus Gorghiu, întrebată dacă PNL va avea un candidat propriu la funcţia de primar al Sibiului.

Gorghiu a menţionat că ultimul cuvânt în această privinţă îl va avea filiala sibiană a PNL, deşi ea îşi doreşte un candidat liberal la postul de primar.

Copreşedintele PNL a refuzat să spună dacă liberalii ar putea susţine un candidat al FDGR, cum s-a întâmplat în cazul ultimului mandat de primar al lui Klaus Iohannis, susţinut de liberali, deşi era preşedinte al FDGR.

„Filiala PNL va avea ultima decizie. Să avem un parteneriat corect, cât se poate de rezonabil cu Forumul, dar cred că un candidat al PNL e cea mai potrivită soluţie”, a spus Gorghiu.

În ultima sa declaraţie publică, primarul actual Astrid Fodor (FDGR) nu a spus dacă va candida sau nu anul viitor pentru postul de edil şef al Sibiului. Deocamdată, nici PNL Sibiu nu a anunţat vreun nume pentru o posibilă candidatură la Primărie.

(AGERPRES)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*